Perustelut
Rakenteellisen sosiaalityön ja sen merkittävän työvälineen - sosiaalisen raportoinnin - avulla tuotetaan asiakastyöhön perustuvaa tietoa, joka koskee asiakkaiden tarpeita ja niiden yhteiskunnallisia yhteyksiä sekä sosiaalipalvelujen ja muiden tukitoimien vaikuttavuutta ja vastaavuutta asiakkaiden tarpeisiin. Rakenteellinen sosiaalityö tekee näkyväksi asiakkaiden ongelmia, tarpeita ja vahvuuksia ja niiden suhteita yhteisöön ja yhteiskuntaan. Saadun tiedon avulla voidaan kehittää ja kohdentaa toimenpiteitä vaikuttavasti sekä parantaa sosiaalihuollon, sosiaalityön ja hyvinvointialueen muun hyvinvointia edistävän toiminnan vaikuttavuutta ja tuloksellisuutta.
Pirkanmaan hyvinvointialueella toimii rakenteellisen sosiaalityön työryhmä ja palvelulinjakohtaisia rake-tiimejä. Palvelulinjojen yhteistyönä toteutamme alkuvuodesta 2024 sosiaalisen raportin köyhyyden ilmiöstä.
Rakenteellisen sosiaalityön työryhmä ja palvelulinjakohtaiset rake-tiimit ovat kiinnostuneita kuulemaan nuorisovaltuuston ajatuksia köyhyydestä. Miten köyhyys näkyy nuorten arjessa ja elämässä? Onko nuorisovaltuusto tai sen yksittäiset jäsenet saaneet yhteydenottoja, jotka liittyvät köyhyyden tematiikkaan?
Rakenteellisen sosiaalityön kehittämistä Pirhassa tehdään osin Hoppu2-hankkeen kautta, ja hankkeessa kokonaisuudesta vastaa Riikka Sujamo. Elina Perkiö, avopalveluiden rakenteellisen sosiaalityön kehittäjäsosiaalityöntekijä, toimii työparina sekä kansallisessa että Pirhassa tapahtuvassa kehittämistyössä.
Oheismateriaalina Köyhyys Pirkanmaalla - sosiaalinen raportti.
Päätös
Päätösehdotus hyväksyttiin.