§ 86/2022 Ensihoitopalvelun yksityisen tuotannon hankintasopimusten jatkaminen optiolla ja tuotantoratkaisu vuodelle 2023

Lataa 

272/2022

Päätöspäivämäärä

25.8.2022

Päätöksen tekijä

Hyvinvointialuejohtaja

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen hallintosääntö § 59.

Esitys

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä 2022 ensihoitopalvelun ambulanssitoimintaa tuottavat yksityiset palveluntuottajat, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ja Pirkanmaan Pelastuslaitos. Lisäksi Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on järjestänyt kilpailutettuna tuotantona Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriin kuuluvan Punkalaitumen ensihoitopalvelun.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuusto päätti 25.5.2020, että Virroilla ja Ruovedellä pilotoidaan sairaanhoitopiirin omaa ambulanssituotantoa vuoden 2021 alusta lukien. Pilotoinnista on saatu myönteiset kokemukset. Pilotoinnin kestolle ei määritelty aikajaksoa.

Yksityisen sektorin osuus Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ensihoitopalvelusta on kilpailutettu vuosille 2021-2022. Kilpailutetun toiminnan osuus muodostuu kahdeksasta toisistaan riippumattomasta palvelukokonaisuudesta. Sopimukset sisältävät mahdollisuuden optiovuoden käyttöönotolle vuodelle 2023. Osapuolilla on mahdollisuus neuvotella hinnantarkistuksesta optiokaudelle. Punkalaidun siirtyy vuoden 2023 alusta lukien osaksi Pirkanmaan hyvinvointialuetta ja alueen ensihoitopalvelun tuottaminen siirtyy samalla Pirkanmaan hyvinvointialueen vastuulle. Jämsä siirtyy Keski-Suomen hyvinvointialueen järjestämisvastuun piiriin. Jämsän siirtymisestä johtuen Jämsän ja Kuhmoisten ambulanssitoiminnan kattavaa sopimusta (palvelukokonaisuus 2) ei ole mahdollista jatkaa optiolla vuodelle 2023. Tilaajan on päätettävä optioiden käytöstä kullakin palvelukokonaisuudella vuodelle 2023 viimeistään 31.8.2022. Kilpailutetut palvelukokonaisuudet:

  1. Mänttä-Vilppula
  2. Jämsä ja Kuhmoinen
  3. Orivesi ja Juupajoki
  4. Kangasala ja Pälkäne
  5. Punkalaidun
  6. Sastamala
  7. Ikaalinen ja Hämeenkyrö
  8. Parkano, Kihniö ja Ylöjärven Kurun yksikkö

Päätös

Päätän, että ensihoitopalvelun yksityisen tuotannon hankintasopimuksia jatketaan optiolla vuodelle 2023 palvelukokonaisuuksilla 1, 3, 4, 5, 6, 7 ja 8. Kuhmoisten, Virtain ja Ruoveden alueen ensihoitopalvelu tuotetaan jatkossa hyvinvointialueen omana palvelutuotantona.

Allekirjoitus

Marina Erhola, hyvinvointialuejohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue