§ 70/2023 Pitkäniemen kahviorakennuksen myynti

Lataa 

8923/2023

Päätöspäivämäärä

12.4.2023

Päätöksen tekijä

Hyvinvointialuejohtaja

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen hallintosääntö § 63.

Esitys

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri kilpailutti vuonna 2013 tilaelementtitoimituksena kahvilarakennuksen Nokian Pitkäniemeen. Rakennus toimitettiin alkuvuonna 2014. Rakennuksen rahoitus on toteutettu Kuntarahoituksen rahoitusleasingin puitesopimuksena. Leasing-sopimus päättyy kesäkuussa 2023, jolloin rakennus on joko lunastettava tai sille on osoitettava ulkopuolinen ostaja, jonka Kuntarahoitus hyväksyy. Leasing-sopimuksen voi päättää myös sen voimassaoloaikana.

Kahvilarakennus on sijoitettu Nokian kaupungin omistamalle LPA-tontille. Kahvilaa varten tehty maanvuokrasopimus sekä väliaikainen rakennuslupa päättyvät 31.10.2023, jolloin rakennuksen ja siihen liittyvän infran on oltava poistettu tontilta.

Pirkanmaan hyvinvointialueella ei ole kahvilarakennukselle käyttöä. Kahvila on ollut tyhjillään vuoden 2022 alusta asti, kun tiloissa toimineen kahvila Rokin toiminta loppui tappiollisena. Uutta toimijaa tiloihin ei ole saatu. Kahvilan laitteisto ja irtaimisto on myyty loppuvuodesta 2022 julkisella huutokaupalla.

Koska rakennus tulee poistaa nykyiseltä sijainniltaan eikä Pirkanmaan hyvinvointialueella ole sille käyttöä, rakennus kannattaa myydä.

Purkutöiden jälkeen tontti tulee ennallistaa ja rakennukseen liittyvä infra poistaa tontilta. Sujuvan myyntiprosessin varmistamiseksi rakennus tulisi lunastaa Kuntarahoitukselta jo ennen sopimuksen virallista päättymispäivää, jotta rakennuksen myynnille ja siirrolle sekä tontin entistämiselle on riittävästi aikaa.

Kiinteistöjohtaja esittää, että Pitkäniemen kahviorakennuksen tilaelementtisopimus päätetään Kuntarahoituksen kanssa viimeistään 31.5.2023 lunastamalla rakennus Kuntarahoitukselta lunastushintaan 33 347,00 € (alv 0 %) ja rakennus myydään julkisella huutokaupalla Huutokaupat.com-sivuston kautta.

Päätös

Päätän, että Pitkäniemen kahviorakennuksen tilaelementtisopimus Kuntarahoituksen kanssa päätetään viimeistään 31.5.2023 lunastamalla rakennus lunastushintaan 33 347,00€ (alv 0 %). Lunastettu rakennus myydään julkisella huutokaupalla Huutokaupat.com-sivuston kautta.

Allekirjoitus

Juhani Sand, konsernipalvelujohtaja, hyvinvointialuejohtajan 1. varahenkilö

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue