§ 7/2023 Hinnastomuutos, Naistentautien ja synnytysten vastuualueen hinnaston korjaukset

Lataa 

1075/2023

Päätöspäivämäärä

20.4.2023

Päätöksen tekijä

Talouspalvelujohtaja

Päätöksen perustelut

Aluehallitus 19.12.2022 § 324.

Esitys

Naistentautien ja synnytysten vastuualueen hinnaston tuotteen 1GYN_A11 hinta on virheellinen. Virhe on toteutunut jo vuoden 2022 hinnastoon ja sitä ei ole havaittu 2023 hinnoittelusimulaatiossa. Esitän, että alla mainittuun tuotteeseen tehdään seuraava korjaus 1.1.2023 alkaen:

1GYN_A11, kallis hoito- tai tutkimuskäynti, hinta 175 euroa.
Korjattu hinta: 1 750 euroa.

 

Lisäksi naistentautien ja synnytysten hinnaston sisältökuvauksissa on huomattu virheitä. Esitetään, että tuotteisiin 1GYN_A07, 1GYN_A08 ja 1GYN_A09 tehdään seuraavat muutokset:

1GYN_A07 Alkuperäinen teksti:

Kivesbiopsia, näytteen käsittely, pakastus ja säilytys (3 vuotta). Toistuvien keskenmenojen tutkimukset pariskunnalta (sis.kromosomitutkimukset). Pakastealkion sulatus, alkionsiirto ja alkion erityiskäsittely. NIPT (näyte + neuvonta). Inseminaatio luovutetuilla siittiöillä. Sikiön MRI. Polikliininen kohdun tyhjennys ilman näytteitä.

1GYN_A07 Teksti muutoksen jälkeen:

Kivesbiopsia, näytteen käsittely, pakastus ja säilytys (3 vuotta). Toistuvien keskenmenojen tutkimukset pariskunnalta (sis.kromosomitutkimukset). Pakastealkion sulatus, alkionsiirto ja alkion erityiskäsittely. NIPT (näyte + neuvonta). Inseminaatio luovutetuilla siittiöillä. Sikiön MRI.

 

1GYN_A08 Alkuperäinen teksti:

Prenataalinen geneettinen näytteenotto ja tutkimus. Intrauteriininen sikiön hoito, radiologiset toimenpiteet, magneettikuvaus. Koeputkihedelmöitys ilman siirtokelpoisia alkioita. MikroTESE - kivesbiopsian käsittely ja käyttö mikrohedelmöityshoidossa. Kallis sytostaattihoito. Pakastealkion sulatus ja siirto luovutetuilla alkioilla. Muu kallis tutkimus tai hoito, joka ei ole laskutettavissa alemmissa kustannusluokissa.

1GYN_A08 Teksti muutoksen jälkeen:

Prenataalinen geneettinen näytteenotto ja tutkimus. Intrauteriininen sikiön hoito, radiologiset toimenpiteet, magneettikuvaus.  Koeputkihedelmöityksen munasolujen keräys, jossa ei löydy munasoluja. MikroTESE - kivesbiopsian käsittely ja käyttö mikrohedelmöityshoidossa. Kallis sytostaattihoito. Pakastealkion sulatus ja siirto luovutetuilla alkioilla. Muu kallis tutkimus tai hoito, joka ei ole laskutettavissa alemmissa kustannusluokissa.

 

1GYN_A09 Alkuperäinen teksti:

Polikliiniset toimenpiteet (hysteroskooppinen toimenpide tai lämpöpallohoito, polikliininen virtsankarkailuleikkaus, virtsarakon botox-hoito). Injektiohoidot. Munasarjakudoksen käsittely, pakastaminen ja säilytys (3 vuotta). Koeputkihedelmöityksen munasolujen keräys, jossa ei löydy munasoluja. Munasolujen keräys, pakastus ja säilytys (3 vuotta).

1GYN_A09 Teksti muutoksen jälkeen:

Polikliiniset toimenpiteet (hysteroskooppinen toimenpide, lämpöpallohoito, polikliininen virtsankarkailuleikkaus, virtsarakon botox-hoito). Injektiohoidot. Munasarjakudoksen käsittely, pakastaminen ja säilytys (3 vuotta). Koeputkihedelmöitys ilman siirtokelpoisia alkioita. Munasolujen keräys, pakastus ja säilytys (3 vuotta).

Päätös

Päätän hyväksyä esityksen mukaiset muutokset vuoden 2023 hinnastoon.

Allekirjoitus

Mikko Hannola, talouspalvelujohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue