§ 38/2023 Pirkanmaan hyvinvointialueen jäsenet Biopankkien Osuuskunta Suomi - Finbb:n hallitukseen

Lataa 

5381/2023

Päätöspäivämäärä

4.9.2023

Päätöksen tekijä

Konsernipalvelujohtaja

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö § 21

Esitys

Hyvinvointialuelain 49 §:n mukaan omistajaohjauksella on huolehdittava siitä, että hyvinvointialueen tytäryhteisön toiminnassa otetaan huomioon hyvinvointialuekonsernin kokonaisetu. Saman pykälän mukaisesti hyvinvointialueen tytäryhteisön hallituksen kokoonpanossa on otettava huomioon yhteisön toimialan edellyttämä riittävä talouden ja liiketoiminnan asiantuntemus.

Pirkanmaan hyvinvointialueen toiminnallisen kokonaisuuden toteuttamisesta vastaa hyvinvointialueen lisäksi laaja verkosto in house -yhtiöitä ja muita yhteisöjä. Hyvinvointialue toteuttaa omistajaohjausta ja käyttää määräysvaltaansa näihin toimijoihin muun muassa nimeämällä jäseniä näiden toimijoiden hallituksiin.

Hallintosäännön 14 §:n mukaan konserni- ja toimitilajaosto päättää hyvinvointialueen ehdokkaiden nimeämisestä konserniyhteisöjen, osakkuusyhtiöiden ja säätiöiden hallituksiin tai vastaaviin toimielimiin, pois lukien valtion ja yhteistoiminta-alueen osakkuusyhtiöt, joihin ehdokkaat nimeää aluehallitus.

Konserni- ja toimitilajaosto on kokouksessaan 7.3.2023 päättänyt nimetä Tarja Laitisen Biopankkien Osuuskunta Suomi - Finbb:n hallitukseen. Jaosto päätti myös delegoida konsernipalvelujohtajalle oikeuden nimetä nyt nimettävän viranhaltijan sijaan toinen henkilö, mikäli se on hallituskokonaisuuden kannalta tarpeellista.

Konsernipalvelujohtaja päättää hallituskokonaisuutta tarkasteltuaan vaihtaa Pirkanmaan hyvinvointialueen edustajan Biopankkien Osuuskunta Suomi - Finbb:n hallitukseen.

Päätös

Päätän nimetä tutkimus- ja kehitysjohtaja Kati Kristianssonin Biopankkien Osuuskunta Suomi - Finbb:n hallitukseen.

Allekirjoitus

Juhani Sand, konsernipalvelujohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue