§ 44/2023 Leikkaussalien läpivalaisutoiminnan ulkoinen kliininen auditointi, hankintalain 25 §:n kansallisen kynnysarvon alittava pienhankinta

Lataa 

21081/2023

Päätöspäivämäärä

5.9.2023

Päätöksen tekijä

Sairaalapalvelujen palvelulinjajohtaja

Päätöksen perustelut

Sote-palvelujen toimintasääntö osa II, kohta 8.

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot

Hankinta-asiantuntija Marjo Laine, marjo.laine@tuomilogistiikka.fi

Hankinnan kuvaus

Tuomi Logistiikka Oy lähetti Pirkanmaan hyvinvointialueen toimeksiannosta 15.6.2023 julkaistavaksi Tarjouspalveluun hankintailmoituksen 461568 (Leikkaussalien läpivalaisutoiminnan ulkoinen kliininen auditointi. Hankinta on kilpailutettu pienhankintana, johon ei sovelleta hankintalakia. Hankinnan kohteena on sairaalapalvelujen palvelulinjan alaisten leikkausyksiköiden (TAYS keskussairaala, TAYS Hatanpää, TAYS Valkeakoski) leikkaussalien läpivalaisutoiminnan turvallisuuslupaan numero 5752 kuuluvan säteilytoiminnan lakisääteisen ulkoisen kliinisen auditoinnin suorittamisesta.

Hankintailmoitus oli tarjoajien nähtävillä Tarjouspalvelussa. Hankintaa ei ollut jaettu osiin, koska se ei kokonaisuuden kannalta ollut tarkoituksenmukaista.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta 14 300 euroa.

Hankinta on Pirkanmaan hyvinvointialuetta sitova vasta, kun hankintasopimus on allekirjoitettu.

Saadut tarjoukset

Tarjouksen jätti määräaikaan 3.8.2023 klo 12:00 mennessä yksi yritys:

  • Labquality Oy ( 0110079-1)

Tarjoajien soveltuvuuden tarkastaminen

Soveltuvuusvaatimusten täyttyminen tulee tarkastaa tarjouskilpailun voittajan osalta ennen hankintasopimuksen allekirjoittamista.

Hankintayksikkö on tarkastanut valittavaksi esitetyn yrityksen soveltuvuuden ennen hankintapäätöstä. Labquality Oy:ltä ( 0110079-1) on tarkistettu tilaajavastuulain (1233/2006) 5 §:ssä mainitut selvitykset ja todistukset.

Tarjousten tarjouspyynnönmukaisuuden tarkastaminen

Labquality Oy:n tarjous oli tarjouspyynnön mukainen ja täytti tarjouspyynnön ehdot.

Tarjousten vertailu ja sopimuskumppanin valinta

Tarjouspyynnössä ilmoitettuna valintaperusteena oli kokonaistaloudellisesti edullisin hinnaltaan halvin tarjous. Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden valintaperusteena on edullisin hinta, koska laatu on huomioitu osana vähimmäisvaatimuksia. Tilaaja on sisällyttänyt sopimukseen ja palvelunkuvaukseen asetetut tavoitteet ja asettanut palvelua koskevat ehdottomat laatuvaatimukset sellaisiksi, että ne yhdessä takaavat laadukkaan palvelun.

Tarjouksen jätti määräaikaan mennessä vain yksi yritys. Erillistä tarjousvertailua ei täten ollut tarpeen suorittaa. Labquality Oy:n tarjouksen kokonaisvertailuhinta oli 14 300 euroa. Labquality Oy:n tarjous arvoitiin hinnaltaan ja laadultaan hyväksyttäväksi.

Edellä mainitun perusteella esitetään, että Labquality Oy ( 0110079-1) valitaan sopimuskumppaniksi.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 vuorokauden kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista, sillä edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Asiakirjojen julkisuus

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Tarjoukset ja muut hankintaa koskevat asiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään Tuomi Logistiikka Oy:n sähköisessä arkistossa. Asiakirjapyynnöt tulee osoittaa osoitteeseen hankintapalvelut@tuomilogistiikka.fi.

Sopimuksen omistaja ja vastuuhenkilö

Sopimuksen omistaa Pirkanmaan hyvinvointialueen sairaalapalvelujen palvelulinjan toimialue. Vastuuhenkilönä toimii fyysikko Antti Saastamoinen. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Päätös

Sopimus Leikkaussalien läpivalaisutoiminnan ulkoinen kliininen auditointi- hankintaan tehdään Labquality Oy:n ( 0110079-1 ) kanssa.

Auditoinnit tullaan suorittamaan ensisijaisesti syksyn 2023 aikana.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta noin 14 300 euroa.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään fyysikko Antti Saastamoinen.

Sopimus hankinnasta syntyy vasta kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella.

Allekirjoitus

Juha Kinnunen, Sairaalapalvelulinjan johtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue