Vanhusneuvosto, kokous 18.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 85 Vanhusneuvoston jalkautuminen kuntiin

Perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen vanhusneuvostossa on edustus kaikista Pirkanmaan kunnista ja sen tehtävänä on vaikuttaa ikäihmisten palveluiden saatavuuteen ja laatuun koko Pirkanmaan alueella. Lisäksi hyvinvointialueen vanhusneuvoston tulee tehdä yhteistyötä kuntien vanhusneuvostojen kanssa ja osaltaan edistää yhteistyötä järjestöjen kanssa. 

Vanhusneuvoston tunnetuksi tekemiseksi ja alueellisen yhteistyön lisämiseksi järjestetään tilaisuudet yhtäaikaisesti 22.11.2023 neljällä paikkakunnalla eri puolilla Pirkanmaata. Tilaisuudet pyritään järjestämään yhteistyössä paikallisen vanhusneuvoston kanssa. Vanhusneuvosto jalkautuu paikkakunnalla keskeiselle sijainnille, jossa ihmiset ovat liikkeellä. Tarkoituksena on kertoa vanhusneuvoston toiminnasta sekä tavata ja kuulla paikallisia asukkaita. Kaikkille sijaintipaikkakunnille nimetään vastuuhenkilö ja lisäksi muita jäseniä.

Ehdotus

Vanhusneuvosto päättää

  • jalkautua esitetyille paikkakunnille 22.11.2023
  • nimetä vastuuhenkilöt kullekin paikkakunnalle.

Päätös

Vanhusneuvosto päätti, että

  • jäsenet selvittävät oman kuntansa vanhusneuvoston halukkuutta osallistua yhdessä pidettävään tilaisuuteen. Tilaisuudessa vastuuhenkilönä toimii Pirkanmaan hyvinvointialueen vanhusneuvoston jäsen.
  • oman kunnan osallistumisesta tulee ilmoittaa syyskuun loppuun mennessä.

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).