Nuorisovaltuusto, kokous 28.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 137 Nimi digitaaliselle lomakkeelle

Perustelut

Nuorille on kehitteillä yhteydenottolomake Pirhan sivuille. Lomakkeen kautta nuori voi kertoa tilanteensa, mihin toivoo apua ja palveluohjaaja on häneen yhteydessä asian tiimoilta. Lapsiperheille kyseinen lomake on olemassa Pyydä apua -palvelu nimellä. Lomakkeesta käytetään myös nimitystä ”Pyydä apua -nappi”. Suunnittelija Henna Fager esittelee asiaa kokouksessa.

Nuorisovaltuustolta pyydetään ehdotusta lomakkeen nimeksi.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Eetu Hukkanen, Pirhan nuorisovaltuuston puheenjohtaja, eetu.hukkanen@pirha.fi

Nuorisovaltuusto päättää

  • merkitä tiedoksi digitaalisen lomakkeen esittelyn,
     
  • lomakkeen nimestä.

Päätös

Nuorisovaltuusto päätti

  • merkitä  tiedoksi digitaalisen lomakkeen esittelyn,
     
  • lomakkeen nimeksi Nuorisohelppi.

Kokouskäsittely

Kuultiin suunnittelija Henna Fagerin esittely aiheesta kokouksessa. 

Puheenjohtaja pyysi nuorisovaltuustoa antamaan nimiehdotuksia nuorten yhteydenottolomakkeesta. Kokouksessa lomakkeen nimestä tehtiin useita ehdotuksia. Puheenjohtaja totesi, että kannattamattomat nimiesitykset raukesivat. Kolme kannatettua ehdotusta etenivät äänestykseen. 

Ootko ihan pihalla: Martti Kaisti esitti, Elsa Nisula kannatti 

Nuorisohelppi: Sara Järvinen esitti, Max Nikkari ja Martti Kaisti kannattivat

Helppii: Vili Paija esitti, Sara Järvinen kannatti

Puheenjohtajan äänestysesitys: Suoritetaan monivalintaäänestys siten, että äänestyksessä annetaan yksi ääni jollekin kannatetulle lomakenimelle tai äänestetään tyhjää. Äänestysesitys hyväksyttiin yksimielisesti.

Äänestyksen tulos: Ootko ihan pihalla (1 ääntä: Jarkko Metsälä), Nuorisohelppi (10 ääntä: Aarre Hytönen, Sara Hokka, Laurana Huhtakangas, Max Nikkari, Sara Järvinen, Kerttu Kajander, Elsa Nisula, Denislava Georgieva, Martti Kaisti, Venla Vuorinen) Helppii (4 ääntä: Elias Harju, Pipsa Pääskynkivi, Vili Paija, Eetu Hukkanen). 

Ääntenlaskijoina toimi sihteeri Laurana Huhtakangas ja pöytäkirjantarkastajat. Puheenjohtaja totesi, että äänestyksen perusteella eniten ääniä on saanut Nuorisohelppi, joka hyväksyttiin lomakkeen nimeksi.