§ 26/2023 Ruokakuljetukset Leinola - Ylöjärvi - Nokia - Leinola -pienhankinta Lasten, nuorten ja perheiden palvelulinjan lastensuojelun sijaishuollon vastuuyksikköön

Lataa 

1560/2023

Päätöspäivämäärä

18.9.2023

Päätöksen tekijä

Toimialuejohtaja, erityispalvelut

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan Hyvinvointialueen hallintosäännön 62§:n Sote-toimintasäännössä hallintosäännön 62 §:n toimivaltaa on siirretty toimialuejohtajalle. Toimialuejohtaja päättää alaisensa toiminnan osalta irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinnasta, luovuttamisesta ja vuokrauksesta sekä sopimusten hyväksymisestä käyttösuunnitelman rajoissa enintään 500.000 euroon saakka. Toimialuejohtaja Sanna Rautalammi Lasten, nuorten ja perheiden palvelut, Erityspalveluiden toimialue, päättää Ruokakuljetukset Leinola - Ylöjärvi - Nokia - Leinola sopimuksen hyväksymisestä.

Oikeus tilauksen tekemiseen palvelusopimuksen perusteella määräytyy hallinto- ja toimintasääntöjen sekä hankinta- ja sopimushallintaohjeiden mukaisesti.

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot

Tuomi Logistiikka Oy Hankinta-asiantuntija Salla Hirvonen 040 3572263 salla.hirvonen@tuomi.fi

Hankinnan kuvaus

Tuomi Logistiikka Oy lähetti Pirkanmaan hyvinvointialueen toimeksiannosta 04.09.2023 rajoitettuna menettelynä suoraan kilpailutusjärjestelmästä usealle tarjoajalle sähköpostiin 472104 Ruokakuljetukset Leinola - Ylöjärvi - Nokia - Leinola (pienhankinta) tarjouspyynnön liitteineen.

Hankinnan kohteena on Pirkanmaan hyvinvointialueen perhetukikeskusten Leinolan toimipiste lähettää ruokatoimituksia kahteen ympäristökunnan perhetukikeskukseen. Kuljetustarve tulee olemaan päivittäistä. Leinolan keskuskeittiöltä ruoat tullaan kuljettamaan kahteen toimipaikkaan. Arkisin ajetaan reittiä Leinola - Ylöjärvi - Nokia - Leinola ja viikonloppuisin reittiä Leinola - Nokia - Leinola, Ylöjärven lisäys viikonloppureittiin on mahdollinen.

Sopimuskausi alkaa 2.10.2023 jatkuen toistaiseksi voimassa olevana.

Kyseessä on pienhankinta, ​kynnysarvon 300 000 euroa alittava E-liitteen mukainen erityispalveluhankinta (CPV 55521200-0). Hankinnassa sovellettiin Pirkanmaan hyvinvointialueen hankintaohjetta sekä julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annettuja periaatteita. Hankintamenettelynä oli rajoitettu menettely kuljetuksia suorittaville yrityksille, joilla on toimintaan soveltuvat kalusto ja henkilöstö. Hankinnasta lähetettiin sähköposti Cloudia kilpailutusjärjestelmän välityksellä (472104/2023) ja kaikki hankinnan asiakirjat olivat saatavilla rajoituksetta ja sähköisesti.

Hankintaa ei jaettu osiin, koska se ei kokonaisuuden kannalta ollut tarkoituksenmukaista.

Hankinnan arvonlisäveroton vuosiarvo laskettuna 250 arkipäivälle ja 115 viikonloppu- ja pyhäpäivälle on sitoumuksetta noin 33 000 euroa ja noin 132 000 euroa 48 kk:n laskennallisena aikana toistaiseksi voimassa olevassa sopimuksessa.

Selvitys hankinnan laatuvaatimuksista

Laatuun liittyvät vaatimukset on huomioitu asiakirjassa Liite 2 Palvelunkuvaus.

Saadut tarjoukset

Tarjouksen jättivät määräaikaan 13.09.2023 klo 12.00 mennessä seuraavat neljä (4 kpl) yritystä:

      • Cabmate Oy (2920133-2)
      • Enset Oy (1982265-3)
      • Taksi Team Tampere Oy (2992503-1)
      • Tatsilla Oy (3118429-5)

Tarjoajien soveltuvuuden tarkastaminen

Tarjoajien soveltuvuus tarkistettiin Pirkanmaan hyvinvointialueen hankintaohjeen ja julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annettujen periaatteiden mukaisesti. Hankintayksikön on suljettava tarjoaja tarjouskilpailun ulkopuolelle tarjoajat, jotka eivät täytä hankintayksikön asettamia vähimmäisvaatimuksia.

Kaikki tarjoajat ovat tarjouksissaan vakuuttaneet täyttävänsä tarjouspyynnössä asetetut soveltuvuusvaatimukset kokonaisuudessaan. Valitulta tarjoajalta on tarkistettu tilaajavastuulain (1233/2006) 5§:ssä mainitut selvitykset ja todistukset ja muiden asetettujen soveltuvuusvaatimusten täyttyminen.

Tarjousten tarjouspyynnönmukaisuuden tarkastaminen

Pirkanmaan hyvinvointialueen hankintaohjeen ja julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annettujen periaatteiden mukaisesti tarjouspyyntöä tai tarjousmenettelyn ehtoja vastaamattomat tarjoukset on suljettava pois tarjouskilpailusta.

Kaikki tarjoukset täyttivät tarjouspyynnön ehdot.

Tarjousten vertailu

Tarjousten vertailuperusteena käytettiin halvinta hintaa, koska laatu huomioitiin osana vähimmäisvaatimuksia. Tilaaja on sisällyttänyt sopimukseen palvelulle asetetut tavoitteet ja asettanut palvelua koskevat ehdottomat laatuvaatimukset sellaisiksi, että ne yhdessä takaavat laadukkaan palvelun. Tarjouspyynnössä ilmoitetun mukaisesti Tilaaja valitsee yhden (1) palveluntuottajan.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista, sillä edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Asiakirjojen julkisuus

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen. Asiakirjoja säilytetään Tilaajan sähköisessä arkistossa.

Sopimuksen omistaja ja vastuuhenkilö

Sopimuksen omistaa Pirkanmaan hyvinvointialueen Lasten-, nuorten ja perheiden palvelut / Lastensuojelun sijaishuollon vastuualue ja vastuuhenkilönä toimii vastuualuejohtaja Hanna Harju-Virtanen. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Hankintaa valmistellut työryhmä

Hankinnan valmistelussa toimi nimetty työryhmä, johon kuuluivat ruokapalveluesimies Taina Siurola, taina.siurola@pirha.fi ja Tuomi Logistiikka Oy:n hankinta-asiantuntija Salla Hirvonen, salla.hirvonen@tuomi.fi.

Liitteet

Muutoksenhakuohje

Liite 1 Sopimusluonnos

 

Päätös

Sopimus Ruokakuljetukset Leinola - Ylöjärvi - Nokia - Leinola -hankinnasta tehdään Tatsilla Oy (3118429-5) kanssa.

Sopimuskausi on 2.10.2023 alkaen toistaiseksi voimassa oleva.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta noin 33 000 euroa vuodessa.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään vastuualuejohtaja Hanna Harju-Virtanen.

Sopimus hankinnasta syntyy vasta kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella tai kun Pirkanmaan hyvinvointialue on tilannut palvelun.

Allekirjoitus

Sanna Rautalammi, toimialuejohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue