Tarkastuslautakunta, kokous 21.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 38 Tarkastuslautakunnan henkilöstö

292/2022

Perustelut

Tarkastuslautakunnan tehtävistä on aiemmin määrätty aluevaltuuston 8.3. hyväksymässä hallintosäännössä. Aluevaltuuston päätöksen perustelutekstissä todetaan: "Aluevaltuusto toimittaa ensimmäisessä kokouksessaan tarkastuslautakunnan vaalin. Väliaikainen toimielin on valmistellut ulkoista tarkastusta koskevat välttämättömät hallintosäännön määräykset. Tarkastuslautakunta valmistelee ulkoista tarkastusta koskevat täydentävät määräykset hallintosääntöön. Tämä koskee myös ulkoisen tarkastuksen johtavan viranhaltijan viran perustamista ja valintaa sekä viranhaltijan tehtäviä ja päätösvaltaa."

Tarkastuslautakunta on aluevaltuuston 8.3. päätöksen mukaisesti valmistellut tarkastuslautakuntaa koskevat muutokset hallintosääntöön, jotka on käsitelty aluehallituksen kokouksessa 24.5 ja edelleen aluevaltuuston kokouksessa 6.6. Aluevaltuuston hyväksymässä uudessa hallintosäännössä linjataan myös ulkoisen tarkastuksen johtavan viranhaltijan viran perustamisesta ja valinnasta sekä viranhaltijan tehtävistä ja päätösvallasta.

Aluehallitus on kuitenkin jo kokouksessaan 21.4. linjannut tarkastusjohtajan viran perustamisesta. Vt. hyvinvointialuejohtaja on laittanut tarkastusjohtajan viran hakuun sisäisenä ilmoittautumismenettelynä ajalla 25.4.-9.5. Palvelussuhteen ajankohdasta hakuilmoituksessa todetaan, että virka täytetään vakinaisesti 1.1.2023 alkaen ja voidaan täyttää sopimuksen mukaan määräaikaisesti 31.12.2022 saakka. Tarkastuslautakunta ei ole ollut etukäteen tietoinen käynnistetystä tarkastusjohtajan viranhausta.

Tarkastuslautakunta on kokouksessaan 8.5. esittänyt vt. hyvinvointialuejohtajalle ja aluehallitukselle, että tarkastusjohtajan hakuprosessi tulee keskeyttää. Voimassa olevassa hallintosäännössä ei ole mainintaa tarkastusjohtajasta. Tarkastuslautakunta käynnistää tarkastusjohtajan viran perustamisen ja haun, kun hallintosäännön muutokset ovat hyväksytty aluevaltuustossa.

Aluehallitus on käsitellyt tarkastuslautakunnan esityksen tiedoksi merkittävissä asioissa kokouksessaan 24.5. todeten, että tarkastusjohtajan hakuprosessin keskeyttämiselle ei ole perustetta. Tarkastuslautakunta jatkaa tarkastusjohtajan rekrytointiprosessia, kun hallintosääntömuutokset on hyväksytty aluevaltuustossa.

Ehdotus

Tarkastuslautakunta päättää 

  • käydä lähetekeskustelun tarkastuslautakunnan henkilöstöstä.

Päätös

Tarkastuslautakunta päätti

  • käydä lähetekeskustelun tarkastuslautakunnan henkilöstöstä.

Kokouskäsittely

Merkitään, että Iina Hänninen saapui kokoukseen § 38 käsittelyn alussa.

Merkitään, että § 38 käsittelyn aikana kuultiin asiantuntijana HR-suunnittelija Kirsi Sinisaloa, hän poistui kokouksesta ennen päätöksentekoa.

Kokouksessa pidettiin tauko klo 10.12-10.15.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).