§ 102/2023 Psykiatrian sekä mielenterveys- ja päihdepalvelujen toimenpideohjelman toimeenpanon seurantaryhmään nimeäminen

Lataa 

21693/2023

Päätöspäivämäärä

28.9.2023

Päätöksen tekijä

Sote-johtaja

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen hallintosääntö 22 §.

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
Hallintopäällikkö Lotta Perämaa, puh. 040 838 0393, etunimi.sukunimi@pirha.fi

Aluehallitus päätti kokouksessaan 20.3.2023 käynnistää Pirkanmaan psykiatrian sekä mielenterveys- ja päihdepalvelujen kokonaisselvityksen, jossa etsitään keinoja palvelujen tarjonnan ja kysynnän epätasapainon korjaamiseksi sekä haetaan ratkaisuja henkilöstöä ja johtoa kuormittaneisiin tilanteisiin. Selvityksen tuotoksena on laadittu kesäkuussa julkaistu väliraportti, ja syyskuun aikana julkaistava pidemmän aikavälin toimenpideohjelma. 

Aluehallitus nimesi selvitykselle ohjausryhmän, joka on kokoontunut viimeisen kerran 6.9.2023. Ohjausryhmä päätti, että toimenpideohjelman toimeenpanoa tukemaan nimetään seurantaryhmä 30.6.2024 saakka. Seurantaryhmän puheenjohtajaksi päätettiin sosiaali- ja terveysjohtaja Taru Kuosmanen, joka nimeää ohjausryhmän esityksestä muut seurantaryhmän jäsenet. Seurantaryhmän esittelijät ovat toimialuejohtaja Hanna-Mari Alanen ja toimialuejohtaja Sari Mäkinen. 

Päätös

Päätän, että psykiatrian sekä mielenterveys- ja päihdepalvelujen toimenpideohjelman toimeenpanon seurantaryhmään nimetään sairaalapalvelulinjan johtaja Juha Kinnunen, avopalvelulinjan johtaja Eeva Torppa-Saarinen, vastaava johtajaylilääkäri Sirpa Rainesalo ja hoitotyön johtaja Kaija Leino. Esittelijöiksi nimetään toimialuejohtaja Hanna-Mari Alanen ja toimialuejohtaja Sari Mäkinen.

Allekirjoitus

Taru Kuosmanen, sosiaali- ja terveysjohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue