§ 12/2023 Päätös yhteistyösopimuksen hyväksymisestä, Nääsville ry

Lataa 

22546/2023

Päätöspäivämäärä

29.9.2023

Päätöksen tekijä

Toimialuejohtaja, ikäihmisten ja vammaisten yhteiset palvelut

Päätöksen perustelut

Sosiaali- ja terveyspalveluiden tehtäväalueen toimintasääntö (1.9.2023 § 88), luku 5.2

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot

Palvelujohtaja Milja Koljonen, puh. 044 422 2252, etunimi.sukunimi@pirha.fi 

Nääsville ry:n (Y-tunnus 1639121-0) toiminta on suunnattu yli 60-vuotiaille kotona asuville tamperelaisille, joiden fyysinen, psyykkinen tai sosiaalinen toimintakyky on heikentymässä tai heikentynyt ja/tai, jotka liikkuvat terveytensä kannalta liian vähän ja/tai ovat huolissaan mm. muististaan tai kaatumisesta. Toiminnan päätavoitteena on, että asiakkaat saavat toimintakykynsä ja hyvinvointinsa kannalta sellaista omahoidon tukea, että kotona asuminen onnistuisi mahdollisimman pitkään. Toimintamuotoja ovat monipuolinen kurssitoiminta, aivotreeniryhmät, etäliikuntaryhmät, matalan kynnyksen liikunta- ja muistineuvonta, tietoiskut terveyden ja hyvinvoinnin teemoista sekä vapaaehtoistoiminnan mahdollistaminen.

Lisäksi Nääsville ry järjestää ikämiehille suunnattua Virkeät Ikämiehet -toimintaa, jonka päätavoitteena on liikunta- ja ravitsemussisältöinen toiminta. Kurssit sisältävät mm. ruuan valmistusta, digitaitojen opettelua, teemoitettua etäkahvilatoimintaa, matalan kynnyksen liikunta- ja ravitsemusneuvontaa, tietoiskuja sekä erilaisia tapahtumia. Näillä tuetaan osallistujien terveyttä, hyvinvointia ja elämänlaatua. Järjestö mahdollistaa myös osallistumisen vapaaehtoistoimintaan.

Nääsville ry:n toiminta on ennaltaehkäisevää ikääntyvien laaja-alaista toimintakykyä edistävää ja ylläpitävää. Toiminta täydentää Pirkanmaan hyvinvointialueen lähitorien ennaltaehkäisevää toimintaa, ja se soveltuu järjestöjen kanssa yhdessä tehtävään ennaltaehkäisevään työhön. 

Pirkanmaan hyvinvointialueen ikäihmisten ja vammaisten yhteisten palveluiden toimialueen ennaltaehkäisevien palveluiden ja neuvonnan vastuualue tekee yhteistyösopimuksen Nääsville ry:n kanssa Tampereen lähitorien tilojen käytöstä maksutta. Tilojen käyttöajoista ja tiloissa järjestettävistä toiminnoista sovitaan lähitorien kanssa tapauskohtaisesti. Asiakkaiden ohjaaminen Nääsville ry:n toimintaan ja Pirhan lähitorien toimintaan, viestintä tapahtumista sekä tapahtumayhteistyö toteutetaan yhteistyössä molempien osapuolien vastuuhenkilöiden kanssa.

Sopimuksen omistaja ja vastuuhenkilö 
Sopimuksen omistaa Pirkanmaan hyvinvointialueen ikäihmisten ja vammaisten palvelulinjan yhteisten palveluiden toimialue ja vastuuhenkilönä toimii toimialuejohtaja Tuula Jutila. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Sopimuksen yhteshenkilönä toimii ennaltaehkäisevien palveluiden ja neuvonnan vastuualuejohtaja Milja Koljonen.

Päätöstä on korjattu kirjoitusvirheenä hallintolain 51 §: nojalla. Päätöksen perusteluista on poistettu virheellinen maininta Senioripysäkki-toiminnasta.

Päätös

Päätän, että Pirkanmaan hyvinvointialueen ikäihmisten ja vammaisten yhteisten palveluiden toimialueen ennaltaehkäisevien palveluiden vastuualue tekee yhteistyösopimuksen Nääsville ry:n (Y-tunnus 1639121-0) kanssa.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään toimialuejohtaja Tuula Jutila.

Sopimus tulee voimaan ja sitoo hyvinvointialuetta, kun sitä koskeva päätös on saanut lainvoiman ja sopimus on allekirjoitettu sekä Nääsville ry:n myönteisen STEA-avustuspäätöksen varmistutta. Sopimus koskee vuotta 2024, ja se on mahdollista irtisanoa ilman erityistä syytä 3 kuukauden irtisanomisajalla. Jos STEA-avustuspäätös on kielteinen, sopimus purkautuu ilman erillistä irtisanomista.

Allekirjoitus

Tuula Jutila, toimialuejohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue