Tarkastuslautakunta, kokous 31.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 89 Tarkastusjohtajan sivutoimi-ilmoitus

25371/2023

Perustelut

Sivutoimiluvasta ja –ilmoituksesta on säädetty kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain 18 §:ssä. Pirhan sivutoimilupaa – ja ilmoitusmenettelyä koskevan ohjeen mukaan menettelyn tarkoituksena on huolehtia siitä, että työtehtävät tulevat asianmukaisesti hoidetuksi niin työn määrän kuin erilaisten sidonnaisuuksienkin suhteen.

Sivutoimi-ilmoitus tehdään silloin, kun sivutoimi on tarkoitus hoitaa omalla ajalla. Ilmoitus tehdään intran lomakerekisteristä löytyvällä sivutoimi-ilmoituksella. Ulkoisen tarkastuksen toimintaohjeen 5 § mukaan tarkastuslautakunnan alaisen henkilöstön sivutoimiluvat myöntää tarkastuslautakunta, jolle tehdään myös sivutoimi-ilmoitukset.

Tarkastusjohtajan sivutoimi-ilmoitus on kokouksen oheismateriaalina.

Hallintosäännön 78 §:n mukaan tarkastusjohtajan ollessa estynyt lautakunnan päätöksenteko tapahtuu puheenjohtajan selostuksen pohjalta.

Ehdotus

Tarkastuslautakunta päättää

  • merkitä tiedoksi tarkastusjohtajan sivutoimi-ilmoituksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Esteellisyys

  • Jarmo Paananen ilmoitti olevansa esteellinen asian käsittelyssä (HL 28 § 1 mom 1 kohta) ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Esteellisyys todettiin.

Kokouskäsittely

Pykälä käsiteltiin puheenjohtajan selostuksen pohjalta, esittelijän ollessa esteellinen.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).