§ 5/2023 Pirkanmaan hyvinvointialueen Asukaspooli osallistumisen vauhdittajana –hankkeen haastattelututkimuksen toteutustyön hankinta, Kreapal Oy

Lataa 

25884/2023

Päätöspäivämäärä

25.10.2023

Päätöksen tekijä

Strategiajohtaja

Päätöksen perustelut

Strateginen ohjaus ja järjestäminen - tehtäväalueen toimintasääntö, osa II

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
Asiakaskokemuspäällikkö Marika Järvinen, puh. 050 596 9188, marika.jarvinen@pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialueen Asukaspooli osallistumisen vauhdittajana -hankkeen haastattelututkimus Pirkanmaan hyvinvointialueen asukkaille ja vertailuaineistoksi Tampereen seutupaneelin käyttäjille. Haastattelut tehdään ulkopuolisen yrityksen kanssa.

Haastattelut asukaspoolin rakentamisen perustaksi

Asukkaiden osallistuminen ja vaikuttaminen hyvinvointialueen kehittämiseen on yhä tärkeämpää. Aikaisempi tutkimus osoittaa, että asukkaiden osallistumiseen vaikuttavat monet tekijät, kuten tiedonkulku, mahdollisuus vaikuttaa konkreettisesti ja osallistumisen helppous.

Asukaspoolit ovat yksi tapa lisätä asukkaiden osallistumista ja vaikuttamista. Pirkanmaan hyvinvointialueella rakennetaan vuosien 2023-2024 aikana asukaspooli, johon asukkaat voivat halutessaan liittyä ja päästä mukaan hyvinvointialueen kehittämiseen erilaisten osallistumisen menetelmien kautta. Tavoitteena on saada asiakkaiden ja asukkaiden ääni entistä vahvemmin kuuluviin päätöksenteossa ja palvelujen kehittämisessä.

Asukaspoolin rakentamiseksi tarvitaan tietoa siitä, miten asukkaat näkevät asukaspooli -tyyppisen toiminnan, millaisia motivaatiotekijöitä heillä on sellaiseen liittymiseksi ja millaisilla toimenpiteillä kiinnostusta voidaan lisätä. Haastattelututkimus tehdään pirkanmaalaisille, joilla ei ole kokemusta asukaspooli -tyyppisestä toiminnasta ja Tampereen seutupaneelin nykyisille käyttäjille, joilla on kokemusta, ja joiden osalta kiinnostaa myös ne motivaatiotekijät, jotka pitävät kiinni toiminnassa. Lisäksi kiinnostaa, ovatko asukkaat halukkaita liittymään rekisteriin, jonka avulla useampi eri toimija voi olla yhteydessä asukkaisiin.

 Työn tuotos:

  • Saada näkemys ihmisten halukkuuksista liittyä asukaspooliin
  • Ymmärtää motivaatiotekijät poolissa olemiseen / pysymiseen
  • Muodostaa osallistumisen profiileita ja eroavatko aktivointiväylät eri profiilien välillä
  • Ymmärtää asukkaiden tahto liittyä rekisteriin, jonka kautta useampi toimija voi osallistaa asukkaita

Tarjousta toteutustyöstä pyydettiin Pentagon Design Oy:ltä, Kolmas Persoona Oy:ltä sekä Kreapal Oy:ltä. Tarjouksia arvioitiin hinnan suhdetta tarjottuun haastattelututkimuksen laajuuteen nähden. Tarjouksista Kreapal ja Kolmas Persoona olivat samankaltaisia hintansa perusteella, mutta Kreapalin tarjous sisälsi enemmän haastatteluita sekä toimittajan osallisuutta tutkimushaastatteluiden järjestämistyöstä. Pentagon Designin tarjouksen sisältö oli vastaavasti hyvin samanlainen Kolmas Persoonan tarjouksen kanssa.

Tarjoukset:

  • Kolmas Persoona 8 075 euroa + alv
  • Pentagon Design 10 080 euroa + alv
  • Kreapal 7 850 euroa + alv.

Päätös

Päätän, että kehitystyö Pirkanmaan hyvinvointialueen Asukaspooli osallistumisen vauhdittajana -hankkeen haastattelututkimus tehdään yhteistyössä Kreapal Oy:n (y-tunnus:2952382-5) kanssa. Työn hinta on 7 850 euroa + alv.

Kustannukset maksetaan Sitran hankerahasta kustannuspaikalta 80080, projektikoodi P80074.

Allekirjoitus

Arto Ranta, strategiajohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue