Vammaisneuvosto, kokous 8.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 108 Edustajan nimeäminen vammaispalvelujen asiakasosallisuustyöryhmään

26597/2023

Valmistelija

  • Liisa Lindberg, KEHITTÄMISPÄÄLLIKKÖ,VAMM.PALVE, liisa.lindberg@pirha.fi

Perustelut

Vammaispalveluiden toimialueella on päätetty perustaa asiakasosallisuustyöryhmä Pirhan toimintamallien jalkauttamiseksi eri palveluihin. Työryhmä arvioi, suunnittelee ja tekee esityksiä koko vammaispalvelujen toimialueella toteuttavista ja käyttöön otettavista sopivista asiakaskokemusta ja osallisuutta edistävistä ja tukevista toimintamalleista. Työryhmä ylläpitää ja seuraa asiakaslähtöisten toimintatapojen edistymistä vammaispalveluissa.

Vammaisneuvostoa pyydetään nimeämään työryhmään palvelunkäyttäjiä edustavan henkilön työryhmän jäseneksi vuoden 2024 ajalle. 

Liitteenä nimeämispyyntö vammaispalvelujen asiakasosallisuustyöryhmään.

Ehdotus

Vammaisneuvosto päättää

  • nimetä edustajan vammaispalvelujen asiakasosallisuustyöryhmään.

Päätös

Vammaisneuvosto päätti

  • nimetä edustajaksi jäsen Milla Ilosen ja varaedustajaksi puheenjohtaja Tuija Kaivannon vammaispalvelujen asiakasosallisuustyöryhmään,
  • esittää, että työryhmään nimettäisiin kolme edustajaa, jotka edustaisivat eri vammaryhmiä, vammaisjärjestöjä ja kokemustoimijoita, jotta palveluiden suunnittelussa osataan ottaa huomioon eri vammaisryhmien tarpeet. 

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).