§ 33/2023 PIRKANMAAN HYVINVOINTIALUEEN HISSIEN HUOLLOT JA PIENET VIKAKORJAUKSET -jatkaminen määräajaksi 20.1.-30.4.2024 (Suorahankinta)

Lataa 

337/2019

Päätöspäivämäärä

31.10.2023

Päätöksen tekijä

Kiinteistöpalvelujohtaja

Päätöksen perustelut

Hyvinvointialueen hallintosäännön (62§) ja Hyvinvointialueen hallinnon toimintasääntö Osa II mukaan kiinteistöpalvelujohtaja Marko Siirtola päättää alle 1 milj. euron sopimusten hyväksymisestä.

Oikeus tilauksen tekemiseen palvelusopimuksen perusteella määräytyy hallinto- ja toimintasääntöjen sekä hankinta- ja sopimushallintaohjeiden mukaisesti.

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
Hankinta-asiantuntija Salla Hirvonen, p. 0403572263, salla.hirvonen@tuomi.fi

Hankinnan kuvaus
Pirkanmaan hyvinvointialue jatkaa lisähankinnalla entisin hinnoin ja ehdoin määräajaksi sopimusta: Pirkanmaan sairaanhoitopiirin puitesopimus Hissien huollot ja pienet vikakorjaukset (hankintapäätös TOTI, Hissien huollot ja pienet vikakorjaukset 5062/2019) suorahankinnalla. Hankinnan arvo alittaa EU-kynnysarvon, joten hankinnasta ei julkaista HILMA-ilmoitusta.

Hankinnan kohteena on asetetut vaatimukset täyttävä, kokonaistaloudellisesti edullinen, kestävän kehityksen periaatteita toiminnassaan toteuttava ja luotettava palveluntuottaja, joka huolehtii Pirkanmaan hyvinvointialueen hissien huolloista ja pienistä vikakorjauksista.

Hankintasopimuksen kilpailuttaminen on työnalla. Kilpailuttamisen viivästyminen johtuu olosuhteista, joita huolellinen hankintayksikkö ei ole voinut ennakoida aiemmin eikä muutos vaikuta hankintasopimuksen yleiseen luonteeseen. Pirkanmaan hyvinvointialueella 6.9.2023 alkavaksi ilmoitettu yhteistoimintamenettely vähentää valmisteluun käytettäviä resursseja olennaisesti eikä kilpailutuksen huolellinen läpivienti ole mahdollista ennakoidulla aikataululla.

Lisähankinnan määräaikainen sopimuskausi on 20.01.–30.04.2024.

Kyseessä on EU-​kynnysarvon alittava lisähankinta määräajaksi. Hankinnan arvonlisäveroton arvo lisähankinnan ajalta on sitoumuksetta noin 100 000 euroa.

Hankintasopimukseen tehdään lisämaininta sopimuskauden jatkamisesta määräajaksi entisin ehdoin ja hinnoin.

Asiakirjojen julkisuus
Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Asiakirjoja säilytetään Pirkanmaan hyvinvointialueen sähköisessä arkistossa. Asiakirjapyynnöt tulee osoittaa osoitteeseen kirjaamo@pirha.fi. 

Sopimuksen omistaja ja vastuuhenkilö
Sopimuksen omistaa Pirkanmaan hyvinvointialueen Kiinteistöhallinta ja toimitilapalvelujen Ylläpitopalvelut ja vastuuhenkilönä toimii ylläpitopäällikkö Jarno Virolainen. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Päätös

Sopimuksen Pirkanmaan sairaanhoitopiirin puitesopimus Hissien huollot ja pienet vikakorjaukset – jatkaminen määräajaksi tehdään Suomen Hissiurakointi Oy (Y-tunnus: 0459493-4) kanssa.

Sopimuskausi on 20.1.2024 – 30.4.2024.

Hankinnan arvonlisäveroton vuosiarvo on sitoumuksetta noin 100 000 euroa.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään ylläpitopäällikkö Jarno Virolainen.

Sopimus hankinnasta syntyy vasta kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella.

Allekirjoitus

Marko Siirtola, kiinteistöpalvelujohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue