§ 16/2023 Lääkinnällisen kuntoutuksen kuntoutus- ja peruukkipalveluiden palvelusetelin sääntökirjan muutokset

Lataa 

705/2022

Päätöspäivämäärä

3.11.2023

Päätöksen tekijä

Hankintajohtaja

Päätöksen perustelut

Hyvinvointialue päättää ne sosiaali- ja terveyspalvelut, joiden järjestämisessä se käyttää palveluseteliä hyvinvointialueesta annetun lain (611/2021) 9 §:n 1 momentin mukaisesti. Aluehallitus hyväksi kokouksessaan 19.12.2022, § 331 yhteensä 15 sääntökirjaa noudatettavaksi Pirkanmaan hyvinvointialueella 1.1.2023 alkaen mukaan lukien lääkinnällisen kuntoutuksen sääntökirjan. Päätöksen mukaan hankintajohtaja voi tehdä vähäisiä tai teknisiä muutoksia palvelusetelien sääntökirjoihin.

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
Suunnittelija Päivi Juurinen, puh. 040 801 678 53, etunimi.sukunimi@pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialueen lääkinnällisen kuntoutuksen kuntoutuspalveluiden ja peruukkipalveluiden hankinta palvelusetelillä -sääntökirjaan esitetään tehtävän seuraavia muutoksia palvelukohtaiseen osioon.

Koska hyvinvointialueen potilastietojärjestelmät (5 kpl) eivät mahdollista ostopalveluvaltuutuksen käyttöönottoa, on sen ensisijaisuus korvattu lisäämällä palvelukohtaiseen osioon teksti potilasasiakirjojen tallentamisesta potilastiedon arkistoon tilaajan toimesta (s. 21-22). Asiasta on keskusteltu Taysin arkistointipäällikön, Pirhan tietosuoja- ja turvatiimin sekä potilastiedot -työryhmän kanssa.

Palvelukohtaiseen osioon on lisätty maininta viranhaltijapäätöksellä (palveluseteliohjausryhmän esityksestä) keväällä 2022 käyttöönotetusta oikeudesta laskuttaa lasten neuropsykologisen kuntoutuksen ja toiminataterapian ryhmäkäynneistä peruuntuneita käyntejä 10 % myönnetyistä (s. 24). Tämä asia oli jäänyt pois hyvinvointialueen hyväksytystä versiosta.

Laskutusta on tarkennettu niin, että laskutusviitetiedon lisäksi on määritelty vapaaseen tekstikenttään merkittävät tiedot, jotta laskut kohdentuvat P2P-järjestelmässä oikeille laskujenkäsittelijöille (s. 24).

Kuntoutuspalveluiden osalta hinnastoon on lisätty vastaanottokäyntien rinnalle etäterapia-sana (s. 30).

Muilta osin muutokset ovat terminologiaan ja sanavalintoihin liittyviä.

.

Päätös

Päätän, että Lääkinnällisen kuntoutuksen kuntoutuspalveluiden ja peruukkipalveluiden palvelusetelin sääntökirjaan tehdään esityksen mukaiset muutokset koskien potilasasiakirjojen tallentamista potilastiedon arkistoon tilaajan toimesta, viranhaltijapäätöksen mukaisen laskutusoikeuden lisäämistä koskemaan peruuntuneita käyntejä ja laskutuksessa vaadittavia tietoja sekä kuntoutuspalveluiden hinnaston tarkentamista etäterapia-sanan lisäämisellä.

Allekirjoitus

Anniina Tirronen, hankintajohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue