§ 36/2023 Hoito- ja palveluketjujen julkaisuformaatin palvelumuotoiluosaamisen hankinta

Lataa 

26912/2023

Päätöspäivämäärä

6.11.2023

Päätöksen tekijä

Integraatiojohtaja

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen hallintosääntö 26 §

Sote-​palvelujen toimintasääntö (Sosiaali-​ ja terveysjohtajan päätös 1.9.2023 § 88): Osa II, kohta 6.

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
Kehityspäällikkö Marco Roth, puh. 040 800 7865, marco.roth@pirha.fi

Pirkanmaan tulevaisuuden sote-keskus (PirSOTE) -hankkeessa kehitetään perustason sosiaali- ja terveyspalveluja Pirkanmaan maakunnan alueella Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelman tavoitteiden mukaisesti. Hankkeen hyötytavoitteina ovat mm. palveluiden saatavuus, oikea-aikaisuus ja jatkuvuus, monialaisuus ja yhteistoimivuus sekä ennaltaehkäisy ja terveyden edistäminen.  

Pirhan hoito- ja palveluketjujen toteutus ei nykyisellään vastaa EU:n saavutettavuusdirektiivin vaatimuksia (EU, 2016/2102) julkisen sektorin elinten verkkopalveluiden ja mobiilisovellusten saavutettavuudesta, ja lisäksi ketjujen käytettävyydessä ja konseptissa on ollut puutteita, jotka ovat vaikuttaneet ketjujen käyttöön ja niiden kykyyn tukea mm. palveluiden saatavuutta, oikea-aikaisuutta, jatkuvuutta ja monialaisuutta. Siksi käynnistimme Pirhan hoito- ja palveluketjujen julkaisuformaatin uudistamisprojektin, jonka tavoitteena on uudistaa ja integroida uusi hoito- ja palveluketjuformaatti osaksi Pirkanmaan hyvinvointialueen verkkosivustoa siten, että se on saavutettava, selkeä, helppokäyttöinen ja palvelee käyttäjiensä (ammattilaiset ja asiakkaat/potilaat) tarpeita. Muotoiltavan formaatin on esitettävä monimutkaiset ketjut helposti hahmotettavina ja osaltaan tuettava ketjujen käytäntöön juurtumista. 

Muotoiltavan julkaisuformaatin keskeiset piirteet tulevat olemaan: 

1. Saavutettavuus: Formaatti täyttää viimeisimmän WCAG-standardin vaatimukset, jotta kaikki käyttäjät, mukaan lukien erityistarpeet omaavat, pääsevät hyödyntämään hoito- ja palveluketjuja

2. Helppokäyttöisyys: Formaatin design ja toiminnallisuus suunnitellaan siten, että ammattilaiset ja potilaat/asiakkaat kokevat sen intuitiiviseksi, navigoinnin siinä helpoksi ja löytävät tarvittavat tiedot helposti

3. Selkeys: Monimutkaisetkin hoito- ja palveluketjut kyetään esittämään selkeästi ja yksinkertaisesti, jotta tiedon saanti ja ymmärtäminen on helppoa 

4. Toimintaan juurtuminen: Uusi formaatti integroituu helposti osaksi käyttäjien työtä ja arkea 

5. Seuranta: Formaatti mahdollistaa ketjujen käytön ja vaikuttavuuden systemaattisen seurannan.

Hankinta sisältää viiden palvelumuotoilun päävaiheen toteutuksen: asiakasymmärrys ja taustahaastattelut (7+3 kpl), muotoilusprintit, muotoilu ja prototyyppaus, testaus ja viimeistely.  

Hankintaa varten kysyttiin tarjous viideltä (5) palveluntuottajalta: Booming Strategies & Marketing (Carole Strategies Oy), Futurice Oy, Hellon Oy, Inka Kosonen Creative Oy ja Solita Oy. Tarjoukset saatiin kaikilta muilta paitsi Inka Kosonen Creative Oy:ltä. Palveluntuottajat pisteytettiin heidän tarjoustensa perusteella laadullisten tekijöiden (80%) ja hinnan (20%) mukaan. Laadullisissa tekijöissä arvioitiin tarjousten sisältöä, ehdotettua toteutustapaa, laajuutta ja aikataulua.

Booming Strategies & Marketingin (Carole Strategies Oy) tarjous on kaikista tarjouksista kokonaisedullisin ja siksi Booming Strategies & Marketing valitaan palvelutuottajaksi.

Hankinnan arvo alittaa hankintalain 25 § 1 mom. 3. ​kohdassa säädetyn kansallisen kynnysarvon. Hankintaan sovelletaan Pirkanmaan hyvinvointialueen hankintaohjetta. 

Sopimus Pirkanmaan hyvinvointialueen hoito- ja palveluketjujen julkaisuformaatin palvelumuotoiluosaamisen hankinnasta esitetään tehtäväksi Booming Strategies & Marketing/ Carole Strategies Oy:n (2726834-9) kanssa liitteenä olevan tarjouksen (pvm. 7.10.2023) mukaisesti. 

Hankinta-​asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Tarjous tulee julkiseksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen ja yleisesti julkiseksi,​ kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään sähköisessä arkistossa. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista sillä edellytyksellä,​ että hankintapäätös on saanut lainvoiman. 

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii hankejohtaja,​ tällä hetkellä hankejohtajana toimii Eeva Halme. Hankejohtajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin tehtävän hoitajalle. Vastuuhenkilö huolehtii tarvittaessa yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle. 

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on 19 950,00 euroa sopimuskauden aikana. 

Päätös

Päätän, että sopimus hoito- ja palveluketjujen julkaisuformaatin palvelumuotoiluosaamisen hankinnasta tehdään Booming Strategies & Marketing/ Carole Strategies Oy:n (2726834-9) kanssa. 

Sopimuksen omistajatahona on Pirkanmaan hyvinvointialueen integraation toimialue ja vastuuhenkilöksi nimetään hankejohtaja.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on 19 950,00 euroa sopimuskauden aikana. 

Kustannukset katetaan Pirsote-hankkeen kustannuspaikalta kp 51000, projekti P00014. 

Allekirjoitus

Tuukka Salkoaho, integraatiojohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue