§ 65/2023 Sopimuksen jatkaminen lääkkeiden koneellisesta annosjakelusta Pirkkalan kotihoidon- ja ympärivuorokautisen palveluasumien asiakkaille Yliopiston apteekin kanssa

Lataa 

26026/2023

Päätöspäivämäärä

1.11.2023

Päätöksen tekijä

Toimialuejohtaja, ikäihmisten palvelut

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen sote-palvelujen toimintasääntö (1.9.2023 § 88) 6. luku.

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelija Birgit Viitanen, puh. 050 564 7299, etunimi.sukunimi@pirha.fi

Tämän päätöksen taustalla on Pirkkalan yhteistoiminta-alueen Pirkkalan ja Vesilahden kunnan alueiden kotihoidossa ja ympärivuorokautisen palveluasumisen yksiköissä  asuvien asiakkaiden lääkehuollon hoitaminen. Palvelu sisältää lääkkeiden koneellisen annosjakelupalvelun, annospussit, reseptien hallinnoinnin ja asiakkaiden kokonaislääkityksen tarkistaminen sekä lääkkeiden kuljettamisen. Sopimus palvelusta on tehty Yliopiston Apteekin (Y-tunnus 0202635-1) kanssa.

Osana sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistusta palvelujen järjestämisvastuun siirryttyä kunnilta hyvinvointialueille 1.1.2023, myös sopimukset siirtyivät Pirkanmaan hyvinvointialueen vastuulle.

Kilpailuttaminen on merkitty vuoden 2024 hankintasuunnitelmaan. Kilpailutuksen valmistelun on arvioitu käynnistyvän vuoden 2024 aikana.

Hankinnan arvo alittaa hankintalain 25 § 1 mom. 3-kohdassa säädetyn kansallisen kynnysarvon.

Lääkkeiden koneellisen annosjakelun arvonlisäveroton arvo vuonna 2024 on arviolta yhteensä 22 000 euroa/vuosi, josta Vesilahden osuus n. 5 000 euroa/vuosi.

Lääkkeiden koneellisen annosjakelun sopimusta esitetään jatkettavan Yliopiston Apteekin (Y-tunnus 0202635-1) kanssa  annosjakelupalveluiden turvaamiseksi. 

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Tarjous tulee julkiseksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen ja yleisesti julkiseksi, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty.

Palveluntuottajan tilaajavastuutiedot on tarkistettu.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista sillä edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman. ​

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii sopimuksen toimialuejohtaja,​ jonka vakanssia tällä hetkellä hoitaa Mari Ollinpoika. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii tarvittaessa yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Esitetään, että lääkkeiden koneellisen annosjakelun sopimusta jatketaan Yliopiston Apteekin (Y-tunnus 0202635-1) kanssa vuoden 2024 loppuun saakka tai enintään siihen saakka, kunnes palvelu on saatu kilpailutettua. Muut alkuperäisen sopimuksen ehdot pysyvät ennallaan.

Päätös

Päätän, että sopimusta Yliopiston Apteekin (Y-tunnus 0202635-1) kanssa jatketaan vuoden 2024 loppuun saakka tai enintään siihen saakka kunnes uusi kilpailutettu sopimus astuu voimaan.

Sopimuksen omistajatahona on kotona asumista tukevien palveluiden vastuualue ja vastuuhenkilöksi nimetään toimialuejohtaja

Allekirjoitus

Mari Ollinpoika, toimialuejohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue