Hyvinvointi- ja kokonaisturvallisuusvaliokunta, kokous 26.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 29 Hyvinvointi- ja kokonaisturvallisuusvaliokunnan mietintö pelastustoimen henkilöstötilanteesta Pirkanmaan hyvinvointialueella

24926/2023

Valmistelija

  • Teemu-Taavetti Toivonen, PELASTUSPÄÄLLIKKÖ, teemu-taavetti.toivonen@pirha.fi
  • Jori-Pekka Träskbäck, Aluevaltuuston jäsen, Jori-Pekka.Traskback@pirha.fi

Perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen valiokuntien työjärjestyksen mukaan valiokunnat voivat esittää huomioita, vaihtoehtoja, tarpeita, epäkohtia tai tavoitteita valiokuntamietinnön muodossa. Valiokuntamietintö voi pohjautua useaan valiokunnan kokoukseen ja asiantuntija-analyyseihin. Valiokuntamietintö on kokousmuistiota laajempi ja syvällisempi analyysi aihealueeseen ja sisältää valiokunnan perustellun näkemyksen käsiteltävästä asiasta. Lisäksi se voi sisältää toimenpidesuosituksia. 

Hyvinvointi- ja kokonaisturvallisuusvaliokunta päätti kokouksessaan 23.2.2023 työstää pienemmässä työryhmässä valiokuntamietintöä pelastuspalvelujen henkilöstötilanteesta. Valiokunnan työryhmän vetäjänä on toiminut Jori-Pekka Träskbäck. Työryhmä on kokoontunut neljä kertaa. Työryhmä on kuullut asiantuntijoita valiokuntamietinnön valmistelussa. 

Lokakuun kokouksessa työryhmän vetäjä Jori-Pekka Träskbäck esittelee työryhmän kokoaman mietintöluonnoksen, joka on oheismateriaalina.

Ehdotus

Hyvinvointi- ja kokonaisturvallisuusvaliokunta 

  • keskustelee ja päättää pelastustoimen henkilöstötilanne Pirkanmaan hyvinvointialueella koskevan mietinnön jatkotoimenpiteistä sekä aikataulusta.

Päätös

Hyvinvointi- ja kokonaisturvallisuusvaliokunta 

  • keskusteli pelastustoimen henkilöstötilanne Pirkanmaan hyvinvointialueella koskevasta mietinnöstä ja
  • hyväksyi mietinnön kokouksessa sovitulla muutosehdotuksella. 

Kokouskäsittely

Valiokunnan 1. varapuheenjohtaja ja valiokuntamietinnön työryhmän vetäjä Jori-Pekka Träskbäck esitteli mietinnön sekä siihen etukäteen tulleen muutosehdotuksen valiokunnalle. 

Valiokunta keskusteli mietinnöstä ja käydyn keskustelun pohjalta valiokunta päätti yksimielisesti muuttaa mietinnöstä muutosehdotuksen mukaisesti termistöä sivulta viisi. Lisäksi mietintöön tehtiin muutamia yksittäisiä sanamuotojen tarkennuksia sekä yksittäinen lausejärjestyksen tarkennus. 

Mietintö on muistion liitteenä. 


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).