§ 56/2023 Varastoautomaatti vainajasäilytykseen INV/7664/24

Lataa 

27480/2023

Päätöspäivämäärä

10.11.2023

Päätöksen tekijä

Hankintapäällikkö, yhteis- ja materiaalihankinnat

Päätöksen perustelut

Hyvinvointialueen hallintosäännön 62 § mukaan hankintapäällikkö Leila Haakana päättää tavara-, laite- ja toimintavarustushankintojen sopimusten hyväksymisestä.

Oikeus tilauksen tekemiseen palvelusopimuksen perusteella määräytyy hallinto- ja toimintasääntöjen sekä hankinta- ja sopimushallintaohjeiden mukaisesti.

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot

Johanna Seppä, puh. 041 730 9383 johanna.seppa@tuomi.fi

 

Hankinnan kuvaus

Tuomi Logistiikka Oy lähetti Pirkanmaan hyvinvointialueen toimeksiannosta 30.8.2023 julkaistavaksi HILMA-palveluun hankintailmoituksen Varastoautomaatti vainajasäilytykseen. Hankinta sisältää TAYS O-rakennukseen sijoitettavan vainajasäilytysvarastoautomaatin toimituksen, asennuksen ja käyttöönoton. Hankinta sisältää option tarjotun vainajasäilytykseen tarkoitetun varastoautomaatin huoltopalvelusta.
Hankinta on kertahankinta.

Kyseessä on hankintalain (1397/2016) mukainen EU-​kynnysarvon ylittävä tavarahankinta. Hankintamenettelynä on hankintalain 32 §:n mukainen avoin menettely. Tarjouspyyntö liitteineen oli saatavilla Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa osoitteessa https://tarjouspalvelu.fi/tuomilogistiikka.
Hankinnan arvonlisäveroton, hankintalain mukainen ennakoitu arvo sopimuskauden aikana on sitoumuksetta noin 435 000 euroa.

 

Saadut tarjoukset

Tarjouksen jättivät määräaikaan 2.10.2023 klo 12.00 mennessä seuraavat (1 kpl) yritystä:

  • Constructor Finland Oy (2126926-0)

 

Tarjoajien soveltuvuuden tarkastaminen

Hankintalain 80 §:n mukaan hankintayksikön on suljettava tarjoaja tarjouskilpailun ulkopuolelle, jos hankintayksikön tiedossa on, että tarjoajaa rasittaa jokin hankintalain 80 §:ssä luetelluista pakollisista poissulkemisperusteista. Hankintalain 81 §:n mukaan hankintayksikkö voi sulkea tarjouskilpailun ulkopuolelle tarjoajan, jota rasittaa jokin hankintalain 81 §:ssä luetelluista harkinnanvaraisista poissulkuperusteista.

Kaikki tarjoajat ovat tarjouksissaan vakuuttaneet täyttävänsä tarjouspyynnössä asetetut soveltuvuusvaatimukset kokonaisuudessaan. Tilaaja on hyväksytysti tarkastanut tarjoajan tilaajavastuutiedot. Tilaaja tarkistaa vaaditut rikosrekisteriotteet (hankintamenettelyote) ja yhteisösakko-otteen ennen hankintasopimuksen allekirjoitusta.

 

Tarjousten tarjouspyynnönmukaisuuden tarkastaminen

Hankintalain 74 §:n mukaisesti tarjouspyyntöä tai tarjousmenettelyn ehtoja vastaamattomat tarjoukset on suljettava pois tarjouskilpailusta. Hankintayksikkö voi pyytää tarjoajaa tai ehdokasta määräajassa toimittamaan, lisäämään, selventämään tai täydentämään puutteellisia tai virheellisiä tietoja ja asiakirjoja.  

Tarjouskilpailuun osallistuneista tarjouksista yksikään ei ollut tarjouspyynnönmukainen.

 

Perustelut ja sopimuskumppanin valinta

Suorahankinta on mahdollinen hankintalain 5 luvun 40 §:n mukaan silloin,

kun avoimessa tai rajoitetussa menettelyssä ei ole saatu lainkaan osallistumishakemuksia tai tarjouksia taikka soveltuvia osallistumishakemuksia tai tarjouksia; lisäedellytyksenä on, että alkuperäisiä tarjouspyynnön ehtoja ei olennaisesti muuteta.

Hankintayksikkö kävi tarjouksen läpi tarjouksen jättäneen tarjoajan kanssa. Neuvottelun perusteella Constructor Finland Oy esitetään valittavaksi sopimuskumppaniksi. Tarjouksen arvonlisäveroton kokonaisarvo on 432 363,84 euroa. Vainajasäilytyksen varastoautomaatin tarjottu arvonlisäveroton arvo on 424 764 euroa. Hankintaan sisältyy pakollinen optio tarjotun varastoautomaatin huoltopalvelusta. Huoltopalvelun tarjottu arvonlisäveroton arvo on 7599,84 euroa 48 kuukauden ajaksi. Tarjous arvioitiin hinnaltaan hyväksyttäväksi.

Hankinnasta julkaistaan hankintalain 58 §:n 2:n momentin mukainen suorahankintailmoitus.  Suorahankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun hankintaa koskeva suorahankintailmoitus on julkaistu Euroopan

Unionin virallisessa lehdessä ja se on saanut lainvoiman.

 

Asiakirjojen julkisuus

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Tarjoukset ja muut hankintaa koskevat asiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään Tuomi Logistiikka Oy:n sähköisessä arkistossa. Asiakirjapyynnöt tulee osoittaa osoitteeseen hankintapalvelut@tuomi.fi.
 

Sopimuksen omistaja ja vastuuhenkilö

Sopimuksen omistaa Pirkanmaan hyvinvointialueen Sairaalapalvelut, Akuuttihoidon toimialue ja vastuuhenkilönä toimii toimialuejohtaja Niina Ruopsa. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

 

Hankintaa valmistellut työryhmä

Hankinnan valmistelussa toimi nimetty ohjausryhmä/työryhmä, johon kuuluivat vastuualuejohtaja Annukka Vahtera, projektipäällikkö Satu Heino, KSL-laitteiden asiantuntija Sampo Hintsanen, hankintapäällikkö Leila Haakana, hankintakoordinaattori Jenni Summanen, hankintavastaava Maarit Ketola sekä hankinta-asiantuntija Johanna Seppä.

Päätös

Päätän, että sopimus varastoautomaatin hankinnasta vainajasäilytykseen tehdään Constructor Finland Oy:n (2126926-0) kanssa.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta noin 435 000 euroa sopimuskauden aikana sisältäen option.

Hankinta toteutetaan investointiohjelman kustannuspaikalta 26602 hankkeelta I80213 Vainajatorni.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään toimialajohtaja Niina Ruopsa.

Sopimus hankinnasta syntyy vasta kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella.

Allekirjoitus

Leila Haakana, Hankintapäällikkö, Pirkanmaan hyvinvointialue

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue