§ 49/2023 Eteläisen paloaseman pää- ja arkkitehtisuunnittelun sopimuksen siirto Pirkanmaan hyvinvointialueelle

Lataa 

27740/2023

Päätöspäivämäärä

13.11.2023

Päätöksen tekijä

Tilahallintajohtaja

Päätöksen perustelut

Hyvinvointialueen hallintosäännön (62§) ja Hyvinvointialueen hallinnon toimintasääntö Osa II mukaan Kiinteistöjohtaja Petri Laurikka päättää rakennushankkeiden suunnittelu ja urakointipalveluiden hankinnasta 10 milj. euroon saakka.

Oikeus tilauksen tekemiseen palvelusopimuksen perusteella määräytyy hallinto- ja toimintasääntöjen sekä hankinta- ja sopimushallintaohjeiden mukaisesti.

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
Sairaalainsinööri *********, puh. *********, etunimi.sukunimi@pirha.fi

Tampereen kaupunki teki sopimuksen Eteläisen paloaseman pää- ja arkkitehtisuunnittelusta Arkkitehtitoimisto Forssi Oy:n kanssa 22.6.2021 (Eteläisen paloaseman pää-ja arkkitehtisuunnittelun hankinta TRE:4041/02.07.01/2021). Sopimus sisältää kohteen pää- ja arkkitehtisuunnittelun hankesuunnitteluvaiheen alusta toteutusvaiheen loppuun asti.

Tampereen kaupunki on tehnyt osaltaan päätöksen (TRE:5241/00.01.06/2023) kyseisen sopimuksen siirtämisestä Pirkanmaan hyvinvointialueelle, jonka vastuulle sopimuksen kohteena olevan paloaseman rakennuttaminen on siirtynyt hyvinvointialueita perustettaessa vuoden 2023 alusta alkaen. Päätöksen kohteena olevan sopimuksen mukaan: ”Tilaajalla on oikeus siirtää hankintasopimus sellaiselle kolmannelle osapuolelle, jolle tilaajan tehtävät siirtyvät kokonaan tai osittain. Sopimusmuutokset on tehtävä kirjallisesti. Kirjallisiksi sopimusmuutoksiksi katsotaan myös sähköisessä muodossa tehdyt muutokset. Halutessaan Tilaajalla on oikeus siirtää sopimus muuttumattomana projektin kohteena olevan kiinteistön uudelle omistajalle. Tilaaja informoi suunnittelijaa mahdollisesta siirrosta etukäteen.” Asiasta on neuvoteltu Tampereen kaupungin ja arkkitehtitoimiston edustajien kesken, eikä siirrolle ole nähty estettä.

Päätöksen mukaisesti: ”Eteläisen paloaseman pää- ja arkkitehtisuunnittelun sopimus siirretään Pirkanmaan hyvinvointialueelle. Pirkanmaan hyvinvointialue tekee erillisen päätöksen sopimuksen vastaanottamisesta.”

 

Eteläisen paloaseman pää- ja arkkitehtisuunnittelua koskevan sopumuksen siirtäminen esitetään hyväksyttäväksi sekä sopimus vastaanotettavaksi ja sellaisenaan noudatettavaksi. 

Päätös

Päätän, että Eteläisen paloaseman pää- ja arkkitehtisuunnittelua koskevan sopimuksensiirtäminen hyväksytään ja sopimus vastaanotetaan sellaisenaan noudatettavaksi. 

Allekirjoitus

Petri Laurikka, Kiinteistöjohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue