§ 87/2023 Tays Keskussairaalan pysäköintihallin sekä T-rakennuksen pysäköintihallin operointipalvelut

Lataa 

22091/2023

Päätöspäivämäärä

20.11.2023

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Päätöksen perustelut

Hyvinvointialueen hallintosäännön (62§) ja Hyvinvointialueen hallinnon toimintasääntö Osa II mukaan kiinteistöjohtaja Petri Laurikka päättää Rakennushankkeiden suunnittelu- ja urakointipalveluiden hankintasopimusten hyväksymisestä.

Oikeus tilauksen tekemiseen palvelusopimuksen perusteella määräytyy hallinto- ja toimintasääntöjen sekä hankinta- ja sopimushallintaohjeiden mukaisesti.

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot

Hankinta-asiantuntija Satu Kivimäki, etunimi.sukunimi@tuomilogistiikka.fi

 

Hankinnan kuvaus

Tuomi Logistiikka Oy pyysi Pirkanmaan hyvinvointialueen toimeksiannosta tarjouksia Tays Keskussairaalan pysäköintihallin sekä T-rakennuksen pysäköintihallin operointipalveluista kahden vuoden sopimuskaudelle. Hankintaan sisältyi mahdollisuus jatkaa sopimuksia toistaiseksi voimassa olevalla optiokaudella.

Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä palveluhankinta. Hankinnassa sovellettiin lakia julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016). Hankintamenettelynä oli hankintalain 32 §:n mukainen avoin menettely. Hankinnasta lähetettiin hankintailmoitus julkaistavaksi HILMA-palvelussa 13.10.2023 ja tarjouspyyntö oli saatavilla Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa.

Hankinnan arvonlisäveroton, hankintalain mukainen ennakoitu arvo sopimuskauden aikana on sitoumuksetta noin 500 000 euroa. Hankintasopimus ei sisällä määrä- tai vähimmäisostovelvoitetta. Hankintasopimuksen ehtojen perusteella tehdään myöhemmin tilauksia tilaajan tarpeiden mukaan.

 

Hankintaa ei ollut jaettu osiin, koska se ei kokonaisuuden kannalta ollut tarkoituksenmukaista.

Tarjouksen jättivät määräaikaan 13.11.2023 klo 12:00 mennessä seuraavat yritykset:

 

  • EuroPark Finland Oy (Y-tunnus 1544350–9)
  • Finnpark Pysäköinti Oy (Y-tunnus 3219976–3)

 

Hankintalain 79 §:n mukaan hankintayksikkö voi avoimessa menettelyssä tarkistaa tarjousten vaatimustenmukaisuuden ja vertailla tarjoukset ennen poissulkemisperusteisiin (hankintalain 80 § ja 81 §) tai soveltuvuusvaatimuksiin kohdistuvaa tarkistamista.

Tarjousten tarjouspyynnönmukaisuuden tarkastaminen

Hankintalain 74 §:n mukaisesti hankintailmoitusta, tarjouspyyntöä tai tarjousmenettelyn ehtoja vastaamattomat tarjoukset on suljettava tarjouskilpailusta. Kaikki tarjouskilpailuun osallistuneet tarjoukset täyttivät tarjouspyynnön vaatimukset.

Tarjousten vertailu

Päätöksenteon perusteena oli kokonaistaloudellisesti edullisin hinnaltaan halvin tarjous. Tarjousten vertailuperusteena käytettiin halvinta hintaa, koska laatu huomioitiin osana vähimmäisvaatimuksia. Tilaaja on sisällyttänyt sopimukseen palvelulle asetetut tavoitteet ja asettanut palvelua koskevat ehdottomat laatuvaatimukset sellaisiksi, että ne yhdessä takaavat laadukkaan palvelun.

Vertailuhinta muodostettiin "hankinnan kohteen kriteerit"-välilehdellä kuvatulla laskukaavalla ja vertailuhinnaltaan edullisin tarjoaja valittiin sopimuskumppaniksi.

Edellä mainitun perusteella kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen teki seuraava yritys:

EuroPark Finland Oy (Y-tunnus 1544350–9)

Vertailu on kuvattu tarkemmin päätöksen liitteessä 1 vertailutaulukko.

Soveltuvuuden tarkastaminen

Hankintalain 80 §:n mukaan hankintayksikön on suljettava tarjoaja tarjouskilpailun ulkopuolelle, jos hankintayksikön tiedossa on, että tarjoajaa rasittaa jokin hankintalain 80 §:ssä luetelluista pakollisista poissulkemisperusteista. Hankintalain 81 §:n mukaan hankintayksikkö voi sulkea tarjouskilpailun ulkopuolelle tarjoajan, jota rasittaa jokin hankintalain 81 §:ssä luetelluista harkinnanvaraisista poissulkuperusteista. Hankintalain 83 §:n mukaan tarjoajat, jotka eivät täytä hankintayksikön asettamia vähimmäisvaatimuksia, on suljettava tarjouskilpailusta.

Hankintayksikkö on tarkastanut valittavaksi esitetyn tarjoajan soveltuvuuden (pois lukien rikosrekisteriotteen ja yhteisösakko-otteen tarkastaminen) ennen hankintapäätöstä. Tilaajavastuulain (1233/2006) 5 §:ssä mainitut selvitykset ja todistukset on tarkistettu hyväksytysti ennen hankintapäätöstä Vastuugoup.fi - palvelusta

Valittavaksi esitetyn on ennen hankintasopimuksen allekirjoitusta toimitettava rikosrekisteriote (hankintamenettelyote) ja yhteisösakko-ote.

Asiakirjojen julkisuus

Hankinta- asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Tarjoukset ja muut hankintaa koskevat asiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään Tuomi Logistiikka Oy:n sähköisessä arkistossa. Asiakirjapyynnöt tulee osoittaa osoitteeseen hankintapalvelut@tuomilogistiikka.fi.

Päätösesitys

Sairaalainsinööri Tero Rahkonen esittää, että hankintasopimus koskien Tays Keskussairaalan pysäköintihallin sekä T-rakennuksen pysäköintihallin operointipalveluja tehdään EuroPark Finland Oy:n (Y-tunnus 1544350–9) kanssa.

Päätös

Päätän että palveluntuottajaksi koskien Tays Keskussairaalan pysäköintihallin sekä T-rakennuksen pysäköintihallin operointipalveluja valitaan EuroPark Finland Oy (Y-tunnus 1544350–9).

Hankintasopimus tehdään sopimuskaudelle 15.1.2024-14.1.2026. Sopimusta on mahdollista jatkaa toistaiseksi voimassa olevalla optiokaudella. Optiokaudella tarkoitetaan mahdollisuutta sopimuksen jatkamiseen alkuperäisin ehdoin. Tilaaja ilmoittaa optiokauden käytöstä palveluntuottajalle viimeistään kolme (3) kuukautta ennen sopimuskauden päättymistä.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo sopimuskauden aikana on sitoumuksetta noin 500 000 € sisältäen mahdollisen optiokauden.

Sopimukset voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista, sillä edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Hankintapäätös on Pirkanmaan hyvinvointialuetta sitova vasta, kun hankintasopimus on allekirjoitettu.

 

Liitteet

Liite 1 Vertailutaulukko

Liite 2 Muutoksenhakuohje

Allekirjoitus

Petri Laurikka, kiinteistöjohtaja Pirkanmaan Hyvinvointialue

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue