Vanhusneuvosto, kokous 11.12.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 123 Viestintä ja tiedottaminen Pirkanmaan hyvinvointialueella

8969/2023

Valmistelija

  • Elina Kinnunen, VIESTINTÄJOHTAJA, elina.kinnunen@pirha.fi

Perustelut

Viestintäjohtaja Elina Kinnunen esittelee Pirkanmaan hyvinvointialueen viestintää ja tiedottamista.

Vanhusneuvosto on kokouksessaan 13.6.2023 § 54 käsitellyt Pirkanmaan hyvinvointialueen viestintää: "Asiointi ja tiedonsaanti on Pirkanmaan hyvinvointialueella painottunut pääasiassa Pirha.fi -internetsivuille. Sivut ovat toistaiseksi toimineet huonosti, eikä haluttua tietoa ole löytynyt. Sivustoa ollaan parantamassa, mutta toimivatkaan sivut eivät palvele kaikkia hyvinvointialueen asukkaita. Erityisesti tämä koskee sitä suurta joukkoa ikäihmisiä, jotka eivät osaa tai voi käyttää tarjolla olevia nettipalveluja. Neuvontaa tulee saada myös puhelimitse ja kasvokkain. Kotitorista ja puhelinnumeroista tulee tehdä esite, jota voitaisiin jakaa mm. kirjastoissa, lähitoreilla, muissa kokoontumispaikoissa sekä kotihoidossa, omaishoitajille jne. Tästä olisi paljon hyötyä myös muille kuin ikääntyneille. Vanhusneuvosto esittää hyvinvointialueen viestinnälle tärkeimpien neuvontanumeroiden jakamista elokuun aikana painetulla esitteellä, jota voidaan jakaa tai laittaa ilmoitustaululle, sekä ilmoituksena kaikissa alueen paikallislehdissä."

Pirkanmaan hyvinvointialueen uudet verkkosivut on julkaistu marraskuussa 2023. Erilaisten käyttäjäryhmien kanssa sivusto on nyt rakennettu aiempaa helppokäyttöisemmäksi ja asiakaslähtöisemmäksi. Sivuston ulkoasu, sisältö ja tekninen käyttöliittymä muuttuivat. Sivustolta löytää aiempaa sujuvammin tiedot hyvinvointialueen palveluista, toiminnasta ja ajankohtaisista asioista.

Lisäksi Pirkanmaan hyvinvointialueella on jaettu asukastiedote kaikkiin kotitalouksiin 8.11.2023. Lehdessä on asiaa muun muassa rokotuksista, palveluverkkouudistuksesta ja lähitoreista. Linkki sähköiseen versioon asukastiedotteesta.

 

Ehdotus

Vanhusneuvosto päättää merkitä tiedoksi

  • viestintäjohtaja Elina Kinnusen esityksen
  • käydyn keskustelun.

Päätös

Vanhusneuvosto päätti merkitä tiedoksi

  • viestintäjohtaja Elina Kinnusen esityksen
  • käydyn keskustelun.

Kokouskäsittely

Viestintäjohtaja Elina Kinnunen oli läsnä kokouksessä tämän pykälän käsittelyn ajan. 


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).