§ 170/2023 Potilasrekisterin lokitietojen tarkastuspyynnön epäämisen delegoinnin kumoaminen vastuualuejohtajille

Lataa 

9178/2023

Päätöspäivämäärä

21.11.2023

Päätöksen tekijä

Vastaava johtajaylilääkäri

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen hallintosääntö 27 §

Esitys

Epääminen lokitiedoissa tehdään vain silloin,​ jos sen,​ jolta niitä pyydetään,​ tiedossa on,​ että niiden antamisesta saattaisi aiheutua vakavaa vaaraa asiakkaan terveydelle tai hoidolle taikka jonkun muun oikeuksille. Tai jos niiden antaminen saattaisi vaarantaa rikosten estämisen,​ paljastamisen ja selvittämisen taikka yleisen turvallisuuden tai kansallisen turvallisuuden suojelemisen. Myöskään kahta vuotta vanhempia lokitietoja ei ole oikeutta saada,​ jollei siihen ole erityistä syytä. Asiakas ei saa käyttää tai luovuttaa saamiaan lokitietoja edelleen muuhun tarkoitukseen kuin omien asiakastietojensa käsittelyyn liittyvien oikeuksiensa selvittämistä ja toteuttamista varten.

Potilastietojen osalta epääminen on delegoitu vastuualuejohtajille. Vastuualuejohtajatasoinen lokitietojen epääminen on käytännössä hankalaa,​ koska lokitietojen erottaminen vastuualueittain raporteilta ei läheskään kaikissa tapauksissa ole teknisesti edes mahdollista.

Päätös

Päätän,​ että päätösvallansiirto rekisteröidyn asiakastietolain mukaisen potilasrekisteriin kohdistuvan lokitietopyynnön epäämisestä (kieltäytymistodistus) sote-​palvelulinjoilla vastuualuejohtajille kumotaan.
Vastaava johtajaylilääkäri tekee potilasrekisteriin kohdistuvan lokitietopyynnön epäämisen.

Tämä päätös kumoaa 3.5.2023, § 66 tehdyn päätöksen.

Allekirjoitus

Sirpa Rainesalo, vastaava johtajaylilääkäri

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue