§ 50/2023 I80273 KS, Elämänaukion saattolenkin uudet liikennejärjestelyt

Lataa 

27738/2023

Päätöspäivämäärä

14.11.2023

Päätöksen tekijä

Tilahallintajohtaja

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö § 62

Hyvinvointialueen hallinnon toimintasääntö Osa II

Esitys

Elämänaukion saattolenkille toteutetaan 4 kpl LE-autopaikkoja nykyiselle saattopysäköintialueelle. Keskussairaalan alueella LE-paikkojen kysyntä on ylittänyt jatkuvasti olemassa olevan paikkatarjonnan. Pääsisäänkäynnin läheisyydessä ei ole ennestään ulkoalueella sijaitsevia LE-paikkoja, vaan kaikki LE-paikat sijaitsevat pysäköintihallissa. Ulkoalueella sijaitsevat LE-paikkojen käyttäjät ovat vapautettuja pysäköinnin aika- ja maksuvelvoitteista.

Pysäköintihallin LE-paikkojen hinnoitteluun P-hallin sisällä ollaan tekemässä muutos uuden operointisopimuksen alkaessa 1.3.2024. Pysäköintihallin LE-paikkojen käyttäjiltä ei ole peritty toistaiseksi pysäköintimaksua, mutta maksun perintä joudutaan aloittamaan jatkossa. Muutoksen johdosta pysäköintitulojen arvioitu kasvu on noin 10 000 euroa vuodessa (alv.0%).

Hanke sisältää ko. kohteen suunnittelupalvelut sekä toteutuksen materiaalihankinnat (uudet liikennemerkit ja katukalusteet). Alustavan arvion mukaan muutosten toteutus voidaan toteuttaa omana työnä.

Alustavan työmääräarvion mukainen suunnittelun ja materiaalihankintojen kokonaiskustannus on noin 8000€ (alv.0 %).

Muutossuunnitelma laaditaan Sitowise Oyn toimesta ja toteutetaan suorahankintana.  

Hankkeen projektipäälliköksi nimetään sairaalainsinööri Tero Rahkonen.

Projektipäällikkö on oikeutettu päättämään yksittäisistä suunnittelua ja rakentamista koskevista tilauksista hankkeen kokonaisbudjetin puitteissa.

Hankkeen kustannukset kirjataan KP87220:n vuoden 2023 asiantuntijapalveluiden hankinnaksi. 

Projektipäällikkö toimii suunnittelun aikana hankkeen turvallisuuskoordinaattorina huolehtien rakennuttajan lakisääteisistä turvallisuusvelvoitteista. Toteutuksen aikainen turvallisuuskoordinaattori nimetään erikseen toteutusvaiheen käynnistyessä.

Päätös

Päätän hyväksyä esitetyn mukaisesti.

Allekirjoitus

Ari Kulmala, tilahallintojohtaja 

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue