§ 18/2023 Omaishoidon tuen vapaa palvelusetelin sääntökirjan muutos

Lataa 

705/2022

Päätöspäivämäärä

28.11.2023

Päätöksen tekijä

Hankintajohtaja

Päätöksen perustelut

Hyvinvointialue päättää ne sosiaali- ja terveyspalvelut, joiden järjestämisessä se käyttää palveluseteliä hyvinvointialueesta annetun lain (611/2021) 9 §:n 1 momentin mukaisesti. Aluehallitus hyväksi kokouksessaan 19.12.2022, § 331 yhteensä 15 sääntökirjaa noudatettavaksi Pirkanmaan hyvinvointialueella 1.1.2023 alkaen mukaan lukien omaishoidon tuen vapaan sääntökirjan. Päätöksen mukaan hankintajohtaja voi tehdä vähäisiä tai teknisiä muutoksia palvelusetelien sääntökirjoihin.

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelija Kati Sippola, puh. 044 473 9580, kati.sippola(at)pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialueen omaishoidon tuen vapaan sääntökirjaan esitetään tehtävän tarkennuksia palvelukohtaiseen osioon ja hintaliitteeseen.

Hyvinvointialue määrittelee palvelusetelin arvon. Palvelusetelin arvo omaishoidon tuen vapaan ympärivuorokautisessa hoidossa, joka järjestetään asumispalveluyksikössä, on 160 euroa. Väärinkäsitysten välttämiseksi esitetään, että sääntökirjaan lisätään maininta hintakatosta ja erillinen taulukko hintakaton muodostumisesta (lukuihin 2.2. Palvelusetelin arvo ja 3.2 liite 2 hintaliite). Hintakatto tarkoittaa hyvinvointialueen palvelusetelille määrittelemää enimmäishintaa, ja kyseessä on korkein mahdollinen hinta, jonka palveluntuottaja voi asettaa, sisältäen omavastuun. Hintakatto muodostuu hyvinvointialueen määrittelemästä palvelusetelin arvosta 160 euroa ja asiakkaan maksamasta asiakasmaksulain mukaisesta omavastuuosuudesta, joka on 11,60 euroa vuorokausi. Palveluntuottaja perii omavastuuosuuden suoraan asiakkaalta.

Päätös

Päätän, että omaishoidon tuen vapaan palvelusetelin sääntökirjaan tehdään esityksen mukaiset tarkennukset palvelusetelin hintakattoon.

Allekirjoitus

Anniina Tirronen, hankintajohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue