Vammaisneuvosto, kokous 13.12.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 121 Sosiaalihuoltolain ja vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalvelujen myöntämisen perusteet

543/2022

Valmistelija

  • Sonja Vuorela, VASTUUALUEJOHTAJA, sonja.vuorela@pirha.fi
  • Tuula Jutila, TOIMIALUEJOHTAJA, tuula.jutila@pirha.fi

Perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallitus on hyväksynyt kokouksessaan 24.10.2022 myöntämisen perusteet useisiin sosiaalihuollon palveluihin, mukaan lukien sosiaalihuoltolain mukaisten liikkumisten tukevien palveluiden myöntämisen perusteet (§ 249). Vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalveluiden myöntämisperusteet on hyväksytty aluehallituksessa 11.4.2023 § 91.

Myöntämisen perusteissa on todettu kuluneen vuoden aikana tarpeita tarkennuksille, joita on valmisteltu päätöksentekoon aluehallitukselle. Myöntämisperusteet käsitellään aluehallituksessa 18.12.2023.

Vammaisia henkilöitä koskevat sosiaalihuollon palvelujen päivitettävät myöntämisperusteet ovat:

  • Sosiaalihuoltolain mukaiset liikkumisen tuen palvelut​
  • Vammaispalvelulain mukainen kuljetuspalvelu​

 

Liitteenä 1 on kootusti myöntämisen perusteisiin esitettävät muutokset. Liitteinä 2 ja 3 erilliset myöntämisen perusteet (sosiaalihuoltolain mukainen kuljetuspalvelu, vammaispalvelulain mukainen kuljetuspalvelu) -asiakirjat, joissa esitettävät muutokset on huomioitu. Edellä mainitut liitteet on toimitettu vammaisneuvoston jäsenille ennakkoon tutustuttavaksi.

Ehdotus

Vammaisneuvosto

  • antaa kommenttinsa sosiaalihuoltolain mukaisten liikkumisen tuen palvelujen ja vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalvelujen myöntämisen perusteisiin.

Päätös

Vammaisneuvosto päätti

  • hyväksyä kommenttinsa sosiaalihuoltolain mukaisten liikkumisen tuen palvelujen ja vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalvelujen myöntämisen perusteisiin. Vammaisneuvoston 11.10.2023 § 91 Kuljetuspalvelut Pirkanmaan hyvinvointialueella kommenttien kooste otettiin lausunnon liitteeksi.
  • antaa kommenttinsa sosiaalihuoltolain mukaisten liikkumisen tuen palvelujen ja vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalvelujen myöntämisen perusteisiin
  • tarkastaa pykälän kokouksessa.

Kokouskäsittely

Merkittiin, että jäsenet Mervi Jylli ja Sirkka Madekivi sekä varajäsen Johanna Anttila poistuivat kokouksesta tämän pykälän käsittelyn aikana.

Vammaisneuvosto päätti tarkastaa pykälän kokouksessa.

Tiedoksi

Tuula Jutila, Sonja Vuorela, Anni Vainionpää

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).