§ 27/2023 Oikeudenkäyntiasiamiehen hankinta, asian ajaminen käräjäoikeudessa

Lataa 

5272/2020

Päätöspäivämäärä

29.11.2023

Päätöksen tekijä

Hallintopalvelujohtaja

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen tukipalvelujen toimintasäännön 5 kohdan mukaan toimialuejohtaja päättää hankinnoista alaisensa toiminnan osalta käyttösuunnitelman rajoissa enintään 600.000 euroon saakka. 

Esitys

Valmistelijan tiedot: Johtava lakimies Tanja Welin, sähköposti etunimi.sukunimi@pirha.fi

Palmia Oy on Pirkanmaan käräjäoikeudelle toimittamassaan haastehakemuksessa vaatinut Pirkanmaan hyvinvointialueelta vahingonkorvausta liittyen Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ei-hoidollisten tilojen puhtaanapitopalvelujen hankinnassa tehtyyn virheeseen ja myöhempään hankintamenettelyn keskeyttämistä koskevaan päätökseen. Oikeudenkäynnin hoitamiseen ei ole käytettävissä omaa lakimiesresurssia.

Oikeudenkäynnin hyvä hoitaminen edellyttää hankintalainsäädännön, vahingonkorvausoikeuden ja prosessioikeuden osaamista ja sopivia henkilöitä on kartoitettu lakipalveluiden toimesta. Kartoituksen perusteella asianajaja, varatuomari Juhani Matinlassilla Asianajotoimisto Applex Oy:stä on tehtävään vaadittava osaaminen ja kokemus.

Hankintaan ei sovelleta hankintalakia lain 9 §:n 1 mom 5) kohdan perusteella (asianajajan tai oikeudenkäyntiasiamiehen tarjoamien oikeudenkäyntiasiamiespalveluiden ja näihin välittömästi liittyvien oikeudellisten neuvontapalveluiden hankinnat). Hankintaan sovelletaan hankintaohjetta.

Hankintaa ei  ole kilpailutettu, koska kilpailutuksella ei saavutettaisi hankinnassa parempia hinta tai muita ehtoja. Kilpailutus ei myöskään ole mahdollista ottaen huomioon hyvinvointialueen vastineen antamiselle asetettu määräaika. 

Hinnat ja muut toimeksiannon ehdot ilmenevät toimeksiantosopimuksesta. Hinta ja muut ehdot ovat tavanomaisia hankittavalle palvelulle.

Sopimus oikeudenkäynnin hoitamisesta esitetään tehtäväksi Asianajotoimisto Applex Oy:n (2380614-6) kanssa.

Hankinta-​asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Asiakirjoja säilytetään sähköisessä arkistossa.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii johtava lakimies,​ jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Tanja Welin. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. 

Hankinnan arvo määräytyy toimeksinantoon käytettävien tuntien ja sovitun tuntihinnan perusteella. Hankinnan arvo on sitoumuksetta arviolta alle 50.000 euroa. 

Päätös

Päätän, että sopimus oikeudenkäynnin hoitamisesta tehdään Asianajotoimisto Applex Oy:n (2380614-6) kanssa ja tehtävästä vastaa asianajaja Juhani Matinlassi. 

Päätös pannaan asian kiireellisyyden vuoksi täytäntöön lainvoimaa odottamatta.

Sopimuksen omistajatahona on päätöksenteko ja lakipalvelut ja vastuuhenkilöksi nimetään johtava lakimies ja hankinnan kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 86200.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta arviolta alle 50.000 euroa.

Allekirjoitus

Miia Luukko, Hallintopalvelujohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue