§ 43/2023 Pelastusopiston ja Pirkanmaan hyvinvointialueen välisten sopimusten hyväksyminen

Lataa 

29255/2023

Päätöspäivämäärä

1.12.2023

Päätöksen tekijä

Pelastusjohtaja

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen hallintosääntö 22 § kohta 2. 

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
Hallintopäällikkö Pirkko Lindström, puh. 041 7310 440, etunimi.sukunimi@pirha.fi

Sopimus Pelastusopiston sopimushenkilöstön koulutusjärjestelmän kurssin opetusmateriaalin käyttöoikeuden luovuttamisesta, sopii niistä ehdoista joilla Pelastusopisto luovuttaa käyttöoikeudet tekijänoikeudenalaisiin opetusmateriaaleihin.

Pelastuslain (379/2011) 56 §:n mukaan pelastuslaitoksen tulee huolehtia siitä, että sen sivutoimisella henkilöstöllä sekä sopimuspalokunnan ja muun sopimuksen tehneen yhteisön henkilöstöllä on 57 §:n 2 momentissa säädetty koulutus. Valtioneuvoston pelastustoimesta antamalla asetuksella (407/2011) annetaan tarkempia säännöksiä vaadittavasta koulutuksesta. Pelastusopistosta annetun lain (607/2006) 2.3 §:n mukaan Pelastusopisto vastaa pelastustoimen sivutoimisen sekä sopimuspalokunnan ja muun sopimuksen tehneen yhteisön henkilöstön koulutuksen opetussuunnitelman valmistelusta, ylläpidosta ja kehittämisestä sekä opetusmateriaalin tuottamisesta.

Pirkanmaan hyvinvointialueen ja Pelastusopiston sopimus opiskelijoiden ammattitaitoa edistävästa harjoittelusta ja harjoittelukorvausta koskevan liitteen taustalla ovat lait Poliisiammattikorkeakoulusta (1164/2013) ja Pelastusopistosta (607/2006). Sopimus koskee pelastusalan päällystötutkinnon (AMK), hätäkeskuspäivystäjätutkinnon ja pelastajatutkinnon opetussuunnitelmiin kuuluvan harjoittelun suorittamista hyvinvointialueella.  

Sopimusten vastuuhenkilönä on Pirkanmaan hyvinvointialueen pelastuspalveluiden hallintopäällikkö Pirkko Lindström.

Päätös

Päätän hyväksyä liitteenä olevat Pelastusopiston ja Pirkanmaan hyvinvointialueen väliset sopimukset.

Allekirjoitus

Teemu-Taavetti Toivonen, pelastusjohtajan 1. varahenkilö

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue