§ 58/2023 Terveysportin käyttöoikeuksien suorahankinta vuodelle 2024

Lataa 

28645/2023

Päätöspäivämäärä

1.12.2023

Päätöksen tekijä

Konsernipalvelujohtaja

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö § 62

Esitys

Terveysportti (www.terveysportti.fi) on lääketieteellisen tiedonhallinnan ja www.terveysportti.fi terveydenhuollon laadun parantamisen työkalu, joka tarjoaa terveydenhuollon ammattilaisille laajan, ajantasaisen, luotettavan, helposti ja nopeasti saatavilla olevan tiedon potilaiden hoidon tueksi.

Kustannus Oy Duodecim (y-tunnus 0558287–1) on tehnyt 24.11.2023 Terveysportti-palvelusta tarjouksen Pirkanmaan hyvinvointialueelle (y-tunnus 3221308–6). Terveysporttia voivat käyttää myös Fimlab Laboratoriot Oy (y-tunnus 2392519–6) ja Tays Sydänkeskus Oy (y-tunnus 2298047–6). Tekonivelsairaala Coxa Oy (y-tunnus 1861209–9) voi halutessaan liittyä sopimukseen erillispäätöksellä.

Tarjouksen arvonlisäveroton hinta vuodelle 2024 on 607 423 euroa.

Pirkanmaan hyvinvointialue hankkii Terveysportti -palvelun suorahankintana Kustannus Oy Duodecimilta vuodelle 2024 kustannuspaikalle TKIO/ Koulutus-evot kp 50 422. Suorahankinta on mahdollinen hankintalain 40 §:n mukaan silloin, kun teknisestä tai yksinoikeuden suojaamiseen liittyvästä syystä vain tietty toimittaja voi toteuttaa hankinnan ja järkeviä, vaihtoehtoisia tai korvaavia ratkaisuja ei ole. Kustannus Oy Duodecimin Terveysportti -palvelu sisältää pitkän ajan kuluessa syntynyttä ja ainutlaatuista sisältöä, mikä on Pirkanmaan hyvinvointialueen lääketieteen ja hoitotyön kliinisessä ja tutkimustoiminnassa välttämätöntä. Terveysportti -palvelua sisällöltään ja laajuudeltaan vastaavaa palvelua suomalaiseen toimintaympäristöön ei ole muualta saatavilla. Kustannus Oy Duodecim omistaa tai hallinnoi Terveysportti -palvelun osioiden ja tietokantojen tekijänoikeutta ja myös tekijänoikeuden suojaamiseen liittyvästä syystä johtuen hankinta on perusteltu.

Asiakirjojen julkisuus

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Tarjoukset ja muut hankintaa koskevat asiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään Tuomi Logistiikka Oy:n sähköisessä arkistossa. Asiakirjapyynnöt tulee osoittaa osoitteeseen hankintapalvelut@tuomi.fi.

Sopimuksen omistaja ja vastuuhenkilö

Sopimuksen omistaa Tuomi Logistiikka Oy:n Hankintapalvelut ja vastuuhenkilönä toimii hankinta-asiantuntija Ulla Mäkinen. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

 

Hankintaa valmistellut työryhmä

Hankinnan valmistelussa toimi nimetty työryhmä, johon kuuluivat Tuomi Logistiikka Oy:n hankinta-asiantuntija ja Pirkanmaan hyvinvointialueen Tutkimuspalveluiden palvelujohtaja.

 

Valmistelijan yhteystiedot
Hankinta-asiantuntija Ulla Mäkinen, 040 750 4454, ulla.makinen@tuomi.fi

Päätös

Päätän, että Terveysportti -palvelua hankitaan vuodelle 2024 Kustannus Oy Duodecimilta kokonaishankintahintaan 607 423 euroa (alv 0 %) päätöksen liitteenä olevan tarjoushinnoittelun mukaisesti.

Kustannukset kohdennetaan kustannuspaikalle 50422 (TKIO/ Koulutus-evot).

Allekirjoitus

Juhani Sand, konsernipalvelujohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue