§ 56/2023 Kotisairaalatoiminnan pilotointi Keiturin soten alueella

Lataa 

30296/2023

Päätöspäivämäärä

14.12.2023

Päätöksen tekijä

Sairaalapalvelujen palvelulinjajohtaja

Päätöksen perustelut

Hyvinvointialueen hallintosäännön 22§:n mukaan sosiaali- ja terveysjohtaja päättää sopimusten hyväksymisestä. Sosiaali- ja terveyspalveluiden tehtäväalueen toimintasäännön 6. kohdan mukaisesti palvelulinjajohtaja voi päättää alaisensa toiminnan osalta 1 000 000 euroon saakka.

Oikeus tilauksen tekemiseen palvelusopimuksen perusteella määräytyy hallinto- ja toimintasääntöjen sekä hankinta- ja sopimushallintaohjeiden mukaisesti.

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot

ostopalvelupäällikkö Marjut Keskivinkka, 0504070450, etunimi.sukunimi@pirha.fi

Hankinnan kuvaus

Kotisairaalahoito on määräaikaista sairaalatasoista hoitoa kotiin tai muuhun sen hetkiseen asuinpaikkaan (palveluasuminen). Kotisairaalatoiminnan pilotissa Pirkanmaan hyvinvointialue ostaa kotisairaalahoitoa Virrat-Ruovesi –alueella Keiturin Sote Oy:stä. Keiturin sote Oy on Pirkanmaan hyvinvointialueen sidosyksikkö. Pilottikausi on 1.3.2024 - 31.12.2025. Hankinnan arvonlisäveroton vuosiarvo on sitoumuksetta noin 272 000 euroa. Kyseessä on kansallisen kynnysarvon ylittävä hankinta.

Asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Tarjoukset ja muut hankintaa koskevat asiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään Tilaajan sähköisessä arkistossa.

Pirkanmaan hyvinvointialueen strategiassa ja siihen sisältyvässä palvelustrategiassa asetetaan muun ohella palvelujen järjestämistä linjaavat tavoitteet ja palveluiden verkoston periaatteet. Hankinnan kohteena olevien palveluiden hankkiminen yksityiseltä palveluntuottajalta on tarpeen palveluiden tarkoituksenmukaiseksi järjestämiseksi ja asiakkaiden palvelutarpeisiin vastaavien palveluiden riittävän saatavuuden takaamiseksi hyvinvointialueella. Tilaaja on huomioinut hankintaa määritellessään järjestämislain (612/2021) vaatimukset palveluiden järjestämisvastuusta ja asiakkaiden palveluiden yhdenvertaisesta toteutumisesta. Hankinta täyttää järjestämislain 12 §:ssä asetetut edellytykset palvelujen hankkimiseksi yksityisiltä palveluntuottajilta.

Tilaaja varmistaa palveluntuottajan kanssa tehtävällä sopimuksella järjestämislain 15 §:ssä asetetut vaatimukset. Sopimuskaudella tilaaja seuraa palvelun tuottamista ja sopimusvelvoitteiden täyttämistä. Tilaaja on varautunut palveluiden jatkuvuuden hallintaan sekä potentiaalisimpiin häiriötilanteisiin ja poikkeusoloihin.

Sopimuksen omistaja ja vastuuhenkilö

Sopimuksen omistaa Pirkanmaan hyvinvointialueen Sairaalapalvelulinjan Lähisairaalat-toimialue ja vastuuhenkilönä toimii Palliatiivinen keskus- ja kotisairaalapalveluiden vastuualuejohtaja Jaana Heinäkallio. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Päätös

Päätän, että sopimus Kotisairaalatoiminnan pilotista tehdään Keiturin Sote Oy:n (2677385-3) kanssa.

Sopimuskausi on 1.3.2024 - 31.12.2025. Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta noin 272 000 euroa vuodessa.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään Palliatiivinen keskus ja kotisairaalapalvelut –  vastuualueen vastuualuejohtaja Jaana Heinäkallio.

Sopimus hankinnasta syntyy vasta kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella.

Allekirjoitus

Juha Kinnunen, Sairaalapalvelujen palvelulinjajohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue