§ 45/2023 Pelastuspalveluiden toimikuntien ja ryhmien kokouspalkkiot

Lataa 

27094/2023

Päätöspäivämäärä

15.12.2023

Päätöksen tekijä

Pelastusjohtaja

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö 22 §

Hyvinvointialuejohtajan päätös 129 §/2023

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
Hallintopäällikkö Pirkko Lindström, puh. 041 7310440, etunimi.sukunimi@pirha.fi

Hyvinvointialuejohtaja on tehnyt 13.12.2023 päätöksen § 129/2023, jolla linjataan Pirkanmaan hyvinvointialueen muille toimielimille ja ryhmille maksettavien palkkioiden perusteet. Muilla toimielimillä ja ryhmillä tarkoitetaan kokoonpanoja, jotka eivät kuulu Pirkanmaan hyvinvointialueen varsinaiseen demokratiarakenteeseen.

Toimielimille ja työryhmille tehtävistä palkkioista ja muista korvauksista, esimerkiksi matkakuluista, tulee tehdä viranhaltijapäätös, josta ilmenee maksettavien korvauksien määrät. Hyvinvointialueen haastava taloustilanne huomioiden kokouspalkkioilta ja muilta korvauksilta edellytetään kohtuullisuutta. Kokouspalkkioiden kohtuullisena tasona pidetään lähtökohtaisesti vaikuttamistoimielimille tehtyjä linjauksia (aluehallitus 23.1.2023 § 21).

Tehtäväaluejohtaja määrittää ja tekee päätöksen niistä oman tehtäväalueen toimielimistä tai ryhmistä, joille voidaan maksaa kokouspalkkioita ja muita korvauksia (esim. matkakuluja). Kokouksien matkakulut maksetaan Pirkanmaan hyvinvointialueen hallintosäännön liitteen Luottamushenkilöiden palkkiot ja korvaukset kohdan § 9 Matkakustannusten korvaukset mukaisesti.

Pelastuslaitoksella on ollut aiemmin tehtyjen päätösten perusteella toiminnassa useita yhteistyö- ja kehittämisryhmiä mm. sopimuspalokuntien kanssa. Näitä ovat olleet mm. sopimuspalokuntien (vpk) yhteistyöryhmä, sivutoimisen pelastustoimen henkilöstön yhteistoimintaryhmä ja sopimuspalokuntien ja sivutoimisen henkilöstön kehittämisryhmä. Kokouspalkkiona on maksettu aiemmin Tampereen kaupungin organisaatiossa toimittaessa 70 euroa/kokous. 

Toimikuntien ja ryhmien palkkioiden lisäksi on tarpeen linjata pelastuspalveluiden vuorotyötä tekevän henkilöstön osallistumisen korvaamisesta palvelulinjan yhteistyötoimielin-työsuojelutoimikunnan kokouksiin. Em. toimikunnan jäsenyys ei kuuluu työntekijän normaaliin työnkuvaan tai virkatehtäviin. Kokouksiin osallistuminen on tarpeen korvata henkilön vapaapäivien osalta. 

Yleislinjauksena muutoin työ- tai virkasuhteessa Pirkanmaan hyvinvointialueeseen olevan jäsenen osalta osallistuminen toimielimeen tai ryhmään katsotaan työajaksi.

 

Päätös

Päätän, että 

- sopimuspalokuntien yhteistyöryhmän jäsenille (kp 62022), 

- sivutoimisen pelastustoimen henkilöstön yhteistoimintaryhmän jäsenille (kp 62021) sekä

- sopimuspalokuntien ja sivutoimisen henkilöstön kehittämisryhmän (kp 62022) jäsenille, 

jotka eivät ole työ- tai virkasuhteessa Pirkanmaan hyvinvointialueeseen, maksetaan palkkiona 70,00 euroa/kokous. Matkakustannukset korvataan Pirkanmaan hyvinvointialueen hallintosäännön liitteen Luottamushenkilöiden palkkiot ja korvaukset kohdan § 9 Matkakustannusten korvaukset mukaisesti, mikäli kokousmatkoilla ei ole ollut mahdollisuutta käyttää pelastuslaitoksen tai vpk:n autoa.

Lisäksi päätän, että hyvinvointialueen pelastuspalveluiden yhteistoimintaryhmä-työsuojelutoimikunnan kokoukseen vapaapäivältään osallistuvalle vuorotyötä tekevälle henkilölle maksetaan korvaus osallistumisesta kokouksen keston mukaan yksinkertaisena tuntipalkkana. Vuosilomapäivältä osallistuttaessa korvausta ei makseta.

 

Allekirjoitus

Mika Kontio, pelastusjohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue