§ 65/2023 Artroskopiatornin hankinta INV/7858/94

Lataa 

30488/2023

Päätöspäivämäärä

15.12.2023

Päätöksen tekijä

Hankintapäällikkö, yhteis- ja materiaalihankinnat

Päätöksen perustelut

Hyvinvointialueen hallintosäännön 62 § mukaan hankintapäällikkö Leila Haakana päättää tavara-, laite- ja toimintavarustushankintojen sopimusten hyväksymisestä.

Oikeus tilauksen tekemiseen palvelusopimuksen perusteella määräytyy hallinto- ja toimintasääntöjen sekä hankinta- ja sopimushallintaohjeiden mukaisesti.

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot

Tommi Härkönen, 040 173 4434, tommi.harkonen@tuomi.fi 

 

Hankinnan kuvaus

Hankinnan kohteena on artroskopiatornin hankinta Pirkanmaan hyvinvointialueelle Taysin Tuki- ja liikuntaelinkeskuksen leikkausosastolle.

Hankinnan arvo alittaa hankintalain 25 §:n mukaisen kynnysarvon, joten hankinta on kilpailutettu pienhankintana, johon ei sovelleta hankintalakia.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on 55 631,00 euroa.

 

Selvitys hankinnan laatuvaatimuksista

Laatuun liittyvät vaatimukset on huomioitu tuotteiden vähimmäisvaatimuksissa.

 

Saadut tarjoukset

Tarjous pyydettiin ja saatiin yhdeltä tarjoajalta (Arthrex Finland Oy, Y-tunnus 2955836-6).

 

Tarjousten vertailu ja sopimuskumppanin valinta

Taysin Tuki- ja liikuntaelinkeskuksen leikkausosastolle hankitaan artroskopiatorni käyttöikänsä päässä olevan tilalle. Toimintakuntoinen artroskopiatorni on edellytys potilasturvallisen toiminnan takaamiseksi. Käyttäjäyksikön suorittaman markkinakartoituksen ja koekäyttöjen perusteella Arthrex Finland Oy:n tarjoama Synergy UHD4K täyttää tornin toiminnalle asetetut vaatimukset, ja mahdollistaa tarvittaessa Kirurgian koulutuskeskuksessa käytössä olevien lisävarusteiden ja kulutustarvikkeiden hyödyntämisen.

Edellä mainitun perusteella Arthrex Finland Oy:tä esitetään artroskopiatornin toimittajaksi.
 

Asiakirjojen julkisuus

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Tarjoukset ja muut hankintaa koskevat asiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään Tuomi Logistiikka Oy:n sähköisessä arkistossa. Asiakirjapyynnöt tulee osoittaa osoitteeseen hankintapalvelut@tuomi.fi.

 

Sopimuksen omistaja ja vastuuhenkilö

Sopimuksen omistaa Pirkanmaan hyvinvointialueen Aistit, neuroalat, tuki- ja liikuntaelinten sairaudet -toimialue ja vastuuhenkilönä toimii toimialuejohtaja Heli Leppikangas. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

 

Hankintaa valmistellut työryhmä

Hankinnan valmistelussa toimi Taysin Tuki- ja liikuntaelinkeskuksen leikkausosastolta koottu asiantuntijaryhmä.

 

Päätös

Päätän, että tilaussopimus artroskopiatornin Synergy UHD4K hankinnasta tehdään Arthrex Finland Oy:n (Y-tunnus 2955836-6) kanssa.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on yhteensä 55 631,00 euroa.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään Aistit, neuroalat, tuki- ja liikuntaelinten sairaudet -toimialueen toimialuejohtaja Heli Leppikangas.

Sopimus hankinnasta syntyy vasta kirjallisen tilaussopimuksen allekirjoittamisella.

Kulu kirjataan investointiohjelman riville pienet laiteinvestoinnit.
 

Allekirjoitus

Leila Haakana, Hankintapäällikkö, Pirkanmaan hyvinvointialue

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue