§ 139/2023 Määräaikaisen digikehittämisen vastuuyksikön perustaminen integraatiotoimialueelle 

Lataa 

20274/2023

Päätöspäivämäärä

19.12.2023

Päätöksen tekijä

Sote-johtaja

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen hallintosääntö 22 §.

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
Vastaava hallintopäällikkö Paula Paavilainen, puh. 050 553 6051, etunimi.sukunimi@pirha.fi

Integraatiotoimialueelle esitetään perustettavaksi määräaikainen digikehittämisen vastuuyksikkö ajalle 1.1.2024 - 30.6.2025. Määräaikaisuuden perusteena on RRP-hankerahoitus, jolla vastuuyksikön toiminta rahoitetaan.

Vastuuyksikön tehtäviin kuuluvat:

- palvelulinjojen digikehittämistarpeiden ratkaisujen tunnistaminen ja valmisteleminen digitalisaation toimeenpanoryhmälle;

- yhteistyö tietohallinnon ja Istekin kanssa;

- teknologiakehityksen mallien valmisteleminen;

- sähköisten palvelujen hallintamallin valmisteleminen;

- osallistuminen digihankkeiden suunnitteluun ja toteutuksiin;

- osallistuminen digitaalisten ratkaisujen arviointiin yhteistyössä vaikuttavuuskeskuksen ja tietojohtamisen yksikön kanssa ja 

- Pirkanmaan digituen koordinointi.

Digikehittämisen vastuuyksikön toiminta perustuu vuonna 2024 kokonaisuudessaan hankerahoitukseen. Hyvinvointialueen digikehittämisestä laaditaan kokonaissuunnitelma 9/2024 mennessä ja suunnitelman perusteella arvioidaan vastuuyksikön toiminnan vakinaistaminen talousarviossa 2025. 

Vastuuyksikön henkilöstö muodostuu RRP-hankkeen keskitetyn digikehittämisen määräaikaisissa työsuhteissa olevasta henkilöstöstä. Työsuhteet ovat pääsääntöisesti voimassa joko vuoden 2024 loppuun tai kesäkuun 2025 loppuun.

Vastuuyksikön perustamista on käsitelty integraatiotoimialueen johtoryhmässä ja sosiaali- ja terveyspalvelujen​ johtoryhmässä,​ jotka molemmat ovat puoltaneet vastuualueen perustamista.

Päätös

Päätän,​ että integraatiotoimialueelle perustetaan määräaikainen digikehittämisen vastuuyksikkö ajalle 1.1.2024 - 30.6.2025.

 

 

Allekirjoitus

Taru Kuosmanen, sosiaali- ja terveysjohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue