§ 6/2024 I80553 KS, Kaukokylmälinjan siirto

Lataa 

1115/2024

Päätöspäivämäärä

12.1.2024

Päätöksen tekijä

Tilahallintajohtaja

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö § 62

Hyvinvointialueen hallinnon toimintasääntö Osa II

Esitys

Uusi Lasten- ja nuorisopsykiatrian rakennus (uusi Y-rakennus) tullaan rakentamaan nykyisen Y-rakennuksen paikalle. Uuden Lasten- ja nuorisopsykiatrian rakennuksen rakennusalueella on purettava kaukojäähdytyslinja, joka korvataan uudella linjalla tässä hankkeessa. Nykyinen linja puretaan myöhemmin uuden Lasten- ja nuorisopsykiatrian rakennuksen hankkeella työmaan käynnistyttyä.

Kaukojäähdytyslinjan rakentamisen yhteydessä siirretään myös sähkö- ja tietoliikennekaapeleita uuden rakennuksen alta pois. Samassa yhteydessä ja osittain samaan kaivantoon voidaan rakentaa uusi kaukokylmäyhteys Arvo Ylpönkadulta uuden rakennuksen kulmalle saakka.

Y-rakennuksen rakennusurakassa kylmäputki jatketaan Y-rakennuksen kylmäkeskukseen saakka. Tästä eteenpäin putki voidaan myöhemmin jatkaa ja liittää sairaalan kylmäverkkoon asti. Putkilinja rakennetaan nykyistä putkikokoa suurempana, jolloin mahdollistetaan kaukokylmän kapasiteetin kasvattamisen mahdollisuus sairaalan kylmäverkkoon liityttäessä. Liittyminen voidaan tehdä myöhemmin, kun tarve sille tulee, jolloin voidaan Hoitajankadun alla olevasta vanhasta pienemmästä putkilinjasta myös luopua.

Hanke sisältää ko. kohteen suunnittelu- valvonta- ja urakointipalveluiden hankinnan.

Hanke on toteutettava ennen Y-rakennuksen rakennusurakan aloitusta eli kevään tai kesän 2024 aikana.

Alustavan arvion mukainen hankkeen toteutuksen kokonaiskustannus on noin 300 000 € (alv.0 %).

Rakentaminen rahoitetaan PHI001-TAYS/KS Yleinen infrastruktuuri vuodelle 2024 varatusta määrärahasta.

Hanke suunnitellaan Y-rakennuksen suunnittelijoilla. Toteutus kilpailutetaan.

Hankkeen projektipäälliköksi nimetään sairaalainsinööri Esa Rinta-Jaskari.

Projektipäällikkö on oikeutettu päättämään yksittäisistä suunnittelua ja rakentamista koskevista tilauksista hankkeen kokonaisbudjetin puitteissa.

Hankkeen kustannukset kirjataan hanketunnukselle I800553, KS, Kaukokylmälinjan siirto.

Projektipäällikkö toimii suunnittelun aikana hankkeen turvallisuuskoordinaattorina huolehtien rakennuttajan lakisääteisistä turvallisuusvelvoitteista. Toteutuksen aikainen turvallisuuskoordinaattori nimetään erikseen toteutusvaiheen käynnistyessä / toteutusvaiheen päätöksessä.

Päätös

Päätän esityksen mukaisesti. 

Allekirjoitus

Ari Kulmala, tilahallintajohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue