§ 66/2023 Teoston musiikinkäyttösopimus Pirkanmaan hyvinvointialueella

Lataa 

28848/2023

Päätöspäivämäärä

28.12.2023

Päätöksen tekijä

Konsernipalvelujohtaja

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö § 62

Esitys

Hyvinvointialueyhtiö Hyvil Oy ja Teosto ry ovat neuvotelleet Hyvinvointialueiden musiikinkäyttösopimuksen yksityiskohdista ja soveltamisesta. Suositussopimuksessa on kyse tekijänoikeusluvasta, joka kattaa musiikin käytön hyvinvointialueen omassa toiminnassa ja palveluissa. Luvan ehdot ja laajuus on kuvattu tarkemmin liitteessä 2 sekä Teoston verkkosivuilla. Hyvil suosittelee hyvinvointialueille suositussopimuksen vahvistamista.

Musiikinkäyttösopimus tehdään Teoston ja hyvinvointialueen välillä. Suositussopimuksen mukaan musiikinkäyttölupa on voimassa taannehtivasti 1.1.2023 alkaen ja laskutus tehdään takautuvasti 1.1.2023 alkaen. Hyvinvointialueen ja Teoston välinen sopimus syntyy sopimusvahvistusmenettelyllä, jossa hyvinvointialue ilmoittaa myös sopimusnumeronsa laskutuksessa käytettäväksi viitteeksi. Teosto lähettää hyvinvointialueille sopimusvahvistuksen hyväksyttäväksi hyvinvointialueiden aikaisemmin ilmoittamille tekijäoikeussopimusten allekirjoitusoikeutetuille. Vuoden 2023 lupa laskutetaan viimeistään joulukuussa. Vuodesta 2024 alkaen lupa laskutetaan huhtikuun loppuun mennessä.

Musiikinkäyttökorvauksen suuruus määräytyy hyvinvointialueen terveydenhuollon vuodepaikkojen ja sosiaalitoimen palvelutilojen tai toimipisteiden lukumäärän perusteella. Vuonna 2023 korvaus on 2,52 € vuodepaikkaa kohti vuodessa sekä 225,12 € palvelutilaa tai toimipistettä kohti vuodessa. Vuoden 2024 vastaavat hinnat on lueteltu liitteessä 1 ja Teoston verkkosivuilla. Hintoihin lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero.

Päätös

Päätän vahvistaa suositussopimuksen.

Allekirjoitus

Juhani Sand, konsernipalvelujohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue