§ 1/2024 Kuntouttavan työtoiminnan hankinta Tahti Asema ry:ltä

Lataa 

29902/2023

Päätöspäivämäärä

10.1.2024

Päätöksen tekijä

Toimialuejohtaja, sosiaalipalvelut

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen sote-palvelujen toimintasääntö (14.12.2023 § 137) luku 8.

Esitys

Valmistelijoiden yhteystiedot
Ostopalvelupäällikkö Marjut Schroderus, puh. 044 473 9532,  etunimi.sukunimi@pirha.fi

Palvelupäällikkö Sari Soini, puh. 040 806 3318, etunimi.sukunimi@pirha.fi

Perustelut

Hankinnan kohteena on kuntouttavan työtoiminnan pienhankinta Tahti Asema ry:ltä (Y-tunnus 2535173-9) täydentämään Tampereen ulkopuolisia palveluita.

Pirkanmaan hyvinvointialueen tulee varmistaa järjestämisvastuullaan olevien palvelujen saatavuus lainsäädännön edellyttämällä tavalla. Pirkanmaan hyvinvointialueen kuuluu järjestää kuntouttavan työtoiminnan palveluita alueellaan. Kuntouttavan työtoiminnan järjestämiseen liittyvien lakimuutosten viivästymisen vuoksi palvelukokonaisuutta ei voitu kilpailuttaa suunnitellusti.

Sopimuskausi on 1.1.2024 alkaen 31.12.2025 asti. Hankintasopimuksessa ja sen liitteissä on määritelty muut hankinnan ehdot.

Kuntouttavan työtoiminnan arvonlisäveroton päivähinta on seuraava:

  • 22 euroa / toteutunut työtoimintapäivä

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava hankinta: Hankinnan arvonlisäveroton kokonaisarvo noin 380 000 euroa.

Hankintayksikkö tarkastaa tilaajavastuulain (1233/2006) 5 §:ssä mainitut selvitykset ja todistukset ennen hankintasopimuksen allekirjoittamista.

Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi vasta päätöksenteon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen (laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta 621/1999). Asiakirjoja säilytetään Tilaajan sähköisessä arkistossa.

Päätös laitetaan täytäntöön lainvoimaa odottamatta. Päätöksen täytäntöönpanoa ei voida lykätä, sillä palvelun tarkoituksenmukaisen järjestämisen varmistamiseksi palvelun tulee alkaa 1.1.2024.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii avopalvelulinjan sosiaalipalvelujen toimialuejohtaja. Vakanssia hoitaa tällä hetkellä Maria Päivänen. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii tarvittaessa yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.​

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä annetun lain 16 §:n mukainen perustelu

Pirkanmaan hyvinvointialueen strategiassa ja siihen sisältyvässä palvelustrategiassa asetetaan muun ohella palvelujen järjestämistä linjaavat tavoitteet ja palveluiden verkoston periaatteet. Hankinnan kohteena olevien palveluiden hankkiminen yksityiseltä palveluntuottajalta on tarpeen palveluiden tarkoituksenmukaiseksi järjestämiseksi ja asiakkaiden palvelutarpeisiin vastaavien palveluiden riittävän saatavuuden takaamiseksi hyvinvointialueella. Tilaaja on huomioinut hankintaa määritellessään järjestämislain (612/2021) vaatimukset palveluiden järjestämisvastuusta ja asiakkaiden palveluiden yhdenvertaisesta toteutumisesta. Hankinta täyttää järjestämislain 12 §:ssä asetetut edellytykset palvelujen hankkimiseksi yksityisiltä palveluntuottajilta.

Tilaaja varmistaa palveluntuottajan kanssa tehtävällä sopimuksella järjestämislain 15 §:ssä asetetut vaatimukset. Sopimuskaudella tilaaja seuraa palvelun tuottamista ja sopimusvelvoitteiden täyttämistä. Tilaaja on varautunut palveluiden jatkuvuuden hallintaan sekä potentiaalisimpiin häiriötilanteisiin ja poikkeusoloihin. 

 

Päätös

Päätän, että kuntouttavan työtoiminnan hankinta tehdään esityksen mukaisesti Tahti Asema Ry:n (y-tunnus 2535173-9) kanssa. Sopimus on voimassa 1.1.2024-31.12.2025.

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava hankinta. Hankinnan arvonlisäveroton kokonaisarvo noin 380 000 euroa.

Kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 13103.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii sopimuskauden alkaessa toimialuejohtaja Maria Päivänen.
Sopimusyhteyshenkilönä toimii sopimuskauden alkaessa ostopalvelupäällikkö Marjut Schroderus
Sopimuksen käytännön yhteyshenkilönä toimii sopimuskauden alkaessa palvelupäällikkö Sari Soini.

Sopimus hankinnasta syntyy vasta sopimuksen allekirjoituksella.

Allekirjoitus

Maria Päivänen, toimialuejohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue