§ 34/2023 Lastensuojelun sijaishuollon laitoshoidon asiakaskohtainen suorahankinta Rinnekodit Oy:n Kasvunkoti Sampsasta

Lataa 

9804/2023

Päätöspäivämäärä

5.1.2024

Päätöksen tekijä

Lasten, nuorten ja perheiden palvelujen palvelulinjajohtaja

Päätöksen perustelut

Sosiaali- ja terveyspalvelujen tehtäväalueen toimintasäännön (§101/2022) 7.luvun mukaan palvelulinjajohtaja päättää alaisensa toiminnan osalta irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinnasta, luovuttamisesta ja vuokrauksesta sekä sopimusten hyväksymisestä käyttösuunnitelman rajoissa enintään 7 000 000 euroon saakka.

 

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot

Toimistosihteeri Merja Kulmakorpi, merja.kulmakorpi@pirha.fi, puh 040 180 1812.

Päätöksen perustelu

Lastensuojelun sosiaali- ja perhetyön läntinen palvelualue pyysi Rinnekodit Oy:ltä (Y-tunnus 2574952-8) tarjousta lastensuojelun sijaishuollon laitoshoidon palvelusta yksilölliseen tarpeeseen sijaishuollon tukitoimena tarjoajan Kasvunkoti Sampsasta. Tarjous koskee yhtä asiakasta.

Sopimuskausi on toistaiseksi voimassa oleva alkaen 30.9.2023.

Hankinta sisälsi seuraavat palvelut:

  • Rinnekodit palvelukuvaston mukainen ”1.1.4. Sijaishuollon palvelukokonaisuus 4 / 794,10 €/vrk.

Hankinnan yksilökohtaiset perustelut on kirjattu lapsen asiakaskertomukseen. Asiakkaan yksilölliset tarpeet huomioon ottaen saatavilla ei ollut sopivaa kilpailutettua palveluntuottajaa. 

Vuorokausihinta on 794,10 €/vrk.

Tarjoajan tarjous vastasi tarjotulle palvelulle ja tarjoajan soveltuvuudelle asetettuihin vaatimuksiin. Tarjous täyttää tilaajan vaatimukset ja on hinnaltaan ja muilta ehdoiltaan hyväksyttävissä.

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon ylittävä hankinta. Hankinta on lain julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016) 110 §:n mukainen suorahankinta.

Edellä mainitun perusteella esitetään, että lastensuojelun sijaishuollon laitoshoidon palvelu sijaishuollon tukitoimena hankitaan Rinnekodit Oy:ltä  (Y-tunnus 2574952–8) Kasvunkoti Sampsasta.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista, sillä edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä annetun lain 16 §:n mukainen perustelu

Pirkanmaan hyvinvointialueen strategiassa ja siihen sisältyvässä palvelustrategiassa asetetaan muun ohella palvelujen järjestämistä linjaavat tavoitteet ja palveluiden verkoston periaatteet. Hankinnan kohteena olevien palveluiden hankkiminen yksityiseltä palveluntuottajalta on tarpeen palveluiden tarkoituksenmukaiseksi järjestämiseksi ja asiakkaiden palvelutarpeisiin vastaavien palveluiden riittävän saatavuuden takaamiseksi hyvinvointialueella. Tilaaja on huomioinut hankintaa määritellessään järjestämislain (612/2021) vaatimukset palveluiden järjestämisvastuusta ja asiakkaiden palveluiden yhdenvertaisesta toteutumisesta. Hankinta täyttää järjestämislain 12 §:ssä asetetut edellytykset palvelujen hankkimiseksi yksityisiltä palveluntuottajilta.

Tilaaja varmistaa palveluntuottajan kanssa tehtävällä sopimuksella järjestämislain 15 §:ssä asetetut vaatimukset. Sopimuskaudella tilaaja seuraa palvelun tuottamista ja sopimusvelvoitteiden täyttämistä. Tilaaja on varautunut palveluiden jatkuvuuden hallintaan sekä potentiaalisimpiin häiriötilanteisiin ja poikkeusoloihin.

Asiakirjojen julkisuus

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia ja asiakasta yksilöiviä tietoja lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen. Asiakirjoja säilytetään Tilaajan sähköisessä arkistossa.

Sopimuksen omistaja ja vastuuhenkilö

Sopimuksen omistaa Pirkanmaan hyvinvointialueen lasten, nuorten ja perheiden palvelulinjan erityispalvelujen toimialueen lastensuojelun sijaishuollon vastuualue ja vastuuhenkilönä toimii palvelulinjajohtaja Titta Pelttari. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Liitteet

Muutoksenhakuohje

Sopimusluonnos

Rinnekodit palveluluettelo

Salassapito ja turvallisuusliite

Tietosuojaliite

Rinnekodit tietosuojaseloste

Asiakaskohtainen suorahankintailmoitus

Päätös

Sopimus lastensuojelun sijaishuollon laitoshoidon palvelun hankinnasta yksilölliseen tarpeeseen tehdään Rinnekodit Oy:n (Y-tunnus 2574952-8) kanssa.

Palvelu toteutetaan Kasvunkoti Sampsassa.

Sopimuskausi on toistaiseksi voimassa oleva alkaen 30.9.2023.

Hankinnan arvonlisäveroton vuosiarvo on sitoumuksetta noin 290 000 euroa.

Vuosikausihinta on 794,10 €/vrk.

Hankinnan kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 33023.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään toimialuejohtaja Titta Pelttari.

Palvelusta laaditaan sopimus, joka sisältää Pirkanmaan hyvinvointialueen hankintojen salassapito- ja turvallisuusliitteen sekä Pirkanmaan hyvinvointialueen hankintojen tietosuojaliitteen ja kuvauksen henkilötietojen käsittelytoimista.

Sopimus hankinnasta syntyy vasta kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella tai kun Pirkanmaan hyvinvointialue on tilannut palvelun.

Allekirjoitus

Titta Pelttari, palvelulinjajohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue