§ 1/2024 Pientalojen paloturvallisuuden itsearvioinnin paino- ja postituspalveluiden hankinta vuonna 2024

Lataa 

2345/2024

Päätöspäivämäärä

2.2.2024

Päätöksen tekijä

Valvontapäällikkö, onnettomuuksien ehkäisyn vastuualue

Päätöksen perustelut

Valvontapäällikön päätösvalta perustuu Pirkanmaan hyvinvointialueen pelastuspalveluiden toimintasääntöön.

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
Vs. valvontapäällikkö Aleksi Mertsalmi, puh. 040 8062337, aleksi.mertsalmi@pirha.fi

Pirkanmaan pelastuslaitoksen onnettomuuksien ehkäisyn ja valvonnan vastuualue hoitaa pientalojen valvontatoiminnan valtakunnallisen käytännön mukaisesti paloturvallisuuden itsearviointina.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen onnettomuuksien ehkäisyn ja valvonnan vastuualue pyysi Grano Oy:ltä, Painonet Oy:ltä ja Punamusta Oy:ltä tarjousta Pirkanmaan pelastuslaitoksen pientalojen itsearviointien paino- ja postituspalveluista sopimuskaudeksi 1.1.2024 - 31.12.2024. 

Hankinta on arvoltaan alle hankintalain 25 § 1 mom. 1-​kohdassa säädetyn. Pirkanmaan hyvinvointialueen voimassa oleva puitesopimus painopalveluista ei sisällä postitus- ja optisen luvun palveluita, joten tarjoukset on pyydetty kolmelta tunnetulta valtakunnalliselta toimittajalta.

Grano Oy:n tarjous oli kokonaishinnaltaan 16 786,55 euroa. Painonet Oy:n tarjous oli kokonaishinnaltaan 19 287,43 euroa. Punamusta Oy:n tarjous oli kokonaishinnaltaan 17 193,00 euroa.

Kaikkien tarjoajien tarjoukset täyttivät tilaajan vaatimukset. Grano Oy teki kokonaisuudessaan halvimman tarjouksen. Hankinnan skannausarvioksi tarkentui 6000 kpl.

Pientalojen paloturvallisuuden itsearvioinnin paino- ja postituspalvelut esitetään hankittavaksi Grano Oy:ltä (2197935-0). Samalla Grano Oy:n kanssa laaditaan myös sopimus henkilötietojen käsittelystä.

Hankintayksikkö on tarkastanut tilaajavastuulain (1233/2006) 5 §:ssä mainitut selvitykset ja todistukset ennen hankintapäätöksen tekemistä.

Hankinta-​asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Tarjous tulee julkiseksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen ja yleisesti julkiseksi,​ kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään sähköisessä arkistossa.

Tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista sillä edellytyksellä,​ että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Hankinnan vastuuhenkilönä toimii valvontapäällikkö,​ jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Aleksi Mertsalmi. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu hankinnasta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii tarvittaessa yhteyshenkilön nimeämisestä hankinnalle.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta 16 786,55 euroa vuodessa eli 16 786,55 euroa sopimuskauden aikana.

Päätös

Päätän, että pientalojen paloturvallisuuden itsearvioinnin paino- ja postituspalvelut hankitaan Grano Oy:ltä (2197935-0). 

Grano Oy:n kanssa laaditaan myös sopimus henkilötietojen käsittelystä.

Tilauksen omistajatahona on Pirkanmaan pelastuslaitoksen onnettomuuksien ehkäisyn ja valvonnan vastuualue ja vastuuhenkilöksi nimetään valvontapäällikkö.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta 16 786,55 euroa sopimuskauden aikana.

Allekirjoitus

Aleksi Mertsalmi, vs. valvontapäällikkö

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue