§ 6/2024 Ammatillinen tukihenkilötoiminta uudelleenavaus 2023 hankinnan keskeyttämispäätös

Lataa 

6275/2023

Päätöspäivämäärä

11.1.2024

Päätöksen tekijä

Lasten, nuorten ja perheiden palvelujen palvelulinjajohtaja

Päätöksen perustelut

Hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalveluiden tehtäväalueen toimintasäännön 6. luvun mukaan palvelulinjajohtaja päättää palveluhankinnoista, joiden arvo on enintään 7 000 000 euroa.

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
Hankinta-asiantuntija Artturi Kansanaho, 040 5963086, artturi.kansanaho@tuomi.fi
Suunnittelija Anni Lehtimäki, 044 4739693, anni.lehtimaki@pirha.fi
Ostopalvelupäällikkö Elisa Sivula, 044 4811115, elisa.sivula@pirha.fi

Hankinnan kuvaus
Tuomi Logistiikka Oy lähetti Pirkanmaan hyvinvointialueen toimeksiannosta 27.11.2023 julkaistavaksi HILMA-palveluun hankintailmoituksen 480304/Ammatillinen tukihenkilötoiminta uudelleenavaus 2023. Hankinnan kohteena on ostopalveluna hankittava ammatillinen tukihenkilötoiminta Tampereen kaupungin, Oriveden kaupungin, Kangasalan kaupungin, Pälkäneen kunnan, Lempäälän kunnan, Valkeakosken kaupungin, Pirkkalan kunnan, Vesilahden kunnan, Nokian kaupungin, Ylöjärven kaupungin, Virtain kaupungin ja Ruoveden kunnan asukkaille.

Tarjouspyynnöllä tilaaja avaa hankintamenettelyn TRE: 1052/02.07.01/2020. Tällöin tarjoaja, joka ei jättänyt tarjousta perustamisvaiheen hankintaan tai ei tullut valituksi kyseisessä hankintamenettelyssä, voi päästä mukaan menettelyyn tässä hankinnan uudelleenavaamisen yhteydessä. Menettelyn perustamisvaiheessa ja uudelleenavauksissa mukaan tulleet palveluntuottajat voivat päivittää aikaisempaa tarjoustaan jättämällä uuden tarjouksen.

Sopimuskausi alkaa 1.3.2024 ja se on voimassa toistaiseksi.

Kyseessä on hankintalain (1397/2016) liitteen E mukainen sosiaali-​ ja terveyspalvelujen kansallisen kynnysarvon ylittävä hankinta. Hankintamenettelynä on hankintalain 109 §:n mukainen menettely. Tarjouspyyntö liitteineen oli saatavilla Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa osoitteessa https://tarjouspalvelu.fi/tuomilogistiikka.

Hankinnan arvonlisäveroton vuosiarvo on sitoumuksetta noin 1 250 000 euroa.

Hankintamenettelyn keskeyttäminen
Hankintalain 125 §:n mukaan hankintamenettely voidaan keskeyttää vain todellisesta ja perustellusta syystä. Tarjousten jättöaikana tarjoajilla on ollut mahdollisuus esittää lisäkysymyksiä 7.12.2023 asti. Hankintayksikkö on saapuneiden lisätietokysymysten perusteella päättänyt täsmentää hankintaa koskevia ehtoja. Ehtojen täsmentäminen ei ole mahdollista ilman hankintamenettelyn keskeyttämistä.

Ratkaisu ei vaaranna tarjoajien tasapuolista ja syrjimätöntä kohtelua. Hankinta esitetään keskeytettäväksi ja hankintayksikkö käynnistää uuden hankintamenettelyn.

Tarjouksen jättivät ennen hankinnan keskeyttämistä 11.12.2023 mennessä viisi (5) yritystä. Tarjouksia ei ole avattu, eikä niitä käsitellä keskeyttämisen johdosta.

Asiakirjojen julkisuus
Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Hankintaa koskevat asiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille hankinnan uuden kilpailutuksen myötä tehtävän hankintapäätöksen jälkeen. Yleisesti julkisiksi asiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään Tuomi Logistiikka Oy:n sähköisessä arkistossa. Asiakirjapyynnöt tulee osoittaa osoitteeseen hankintapalvelut@tuomi.fi.

Hankintaa valmistellut työryhmä
Hankinnan valmistelussa toimi nimetty työryhmä, johon kuuluivat Pirkanmaan hyvinvointialueen suunnittelija Anni Lehtimäki ja ostopalvelupäällikkö Elisa Sivula ja Tuomi Logistiikka Oy:n hankinta-asiantuntija Artturi Kansanaho.

 

 

Päätös

Päätän, että hankintaa Ammatillinen tukihenkilötoiminta uudelleenavaus 2023 koskeva hankintamenettely keskeytetään ja uusi hankintamenettely täsmennetyillä ehdoilla käynnistetään viivytyksettä.

Allekirjoitus

Titta Pelttari, palvelulinjajohtaja  Lasten, nuorten ja perheiden palvelulinja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue