§ 1/2024 Kulttuurihyvinvoinnin laatukriteeristön asiantuntijatyön hankinta

Lataa 

1716/2024

Päätöspäivämäärä

23.1.2024

Päätöksen tekijä

Integraatiojohtaja

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen hallintosääntö 26 §

Sote-​palvelujen toimintasääntö (Sosiaali-​ ja terveysjohtajan päätös 14.12.2023 § 137): Osa II,​ kohta 6.

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
Ylilääkäri Maarit Varjonen-Toivonen, puh. +358 50 574 4950, maarit.varjonen-toivonen@pirha.fi

Suomen kestävän kasvun ohjelman (RRP) toisen vaiheen Hoitoon pikaisesti Pirkanmaalla uusilla toimintamalleilla (HOPPU) -hanketta toteutetaan v. 2023–2025. Hankkeessa haetaan ratkaisuja koronasta aiheutuneen hoito-, ja palveluvelan purkamiseen, ennaltaehkäisevien toimintamallien vahvistamiseen sekä monialaisen hyvinvointiyhteistyön lisäämiseen alueen toimijoiden kesken, hoidon ja palvelun vaikuttavuuden ja tietoon perustuvan päätöksenteon vahvistamiseen sekä digitaalisten palvelujen yhdenmukaistamisen ja saatavuuden parantamiseen hyvinvointialuetasoisesti.

Kulttuurihyvinvoinnin laatukriteeristön tuottaminen sijoittuu Pirkanmaan kestävän kasvun hankkeessa Pilariin 4 ja investointiin 2, jossa edistetään hoitotakuun toteutumista edistämällä ennaltaehkäisyä ja ongelmien varhaista tunnistamista. Laatukriteeristö liittyy Pirkanmaan alueellisen kulttuurihyvinvointisuunnitelman toimeenpanoon osana alueellista elintapaohjauksen Pirkanmaan RRP-hankkeen investoinnin 2 palvelutarjotinta. 

Hankittavalla asiantuntijatyöllä tuotetaan kulttuurihyvinvointipalveluiden ja -toiminnan laatukriteeristö, joka kuvaa hankittujen ja yhdyspinnoilla tuotetuille palveluille asetettujen tavoitteiden kirjoa, palveluiden toteuttamiseen liittyviä keskeisiä kriteereitä ja laadukkaita toimintatapoja sekä vaikutuksiin ja vaikuttavuuteen liittyviä laadun elementtejä.

Kulttuurihyvinvoinnin laatukriteeristön asiantuntijatyön toteuttaminen esitetään hankittavaksi Kulttuurikeskus PiiPoolta. Hankittava kulttuurihyvinvoinnin laatukriteeristön asiantuntijatyö tehdään Pirkanmaan hyvinvointialueelle ja sen yhdyspinnoille, joten tietämys Pirkanmaan toimintakentästä on laatukriteeristön tuottajalta elintärkeää. Tuotoksen täytyy valmistua vuoden 2024 aikana, jotta sitä ennätetään hyödyntää kevään 2025 aikana ennen hankkeen päättymistä ja tehdä tarvittavat korjaavat toimenpiteet. Aikaa ei ole Pirkanmaan toimintaympäristöön ja keskeisiin verkostoihin perehdyttämiseen. Kulttuurikeskus PiiPoolla on hankinnan kannalta tarvittava tietämys ja asiantuntemus sekä Pirkanmaan toimijakentästä että kulttuurihyvinvoinnin laatukriteeristön tuottamisesta. Kulttuurikeskus PiiPoo oli myös mukana laatimassa Pirkanmaan hyvinvointialueen viime vuonna valmistunutta kulttuurihyvinvointisuunnitelmaa, minkä vuoksi Kulttuurikeskus PiiPoolla on erinomaiset lähtökohdat toteuttaa kyseinen hankinta.

Sopimus kulttuurihyvinvoinnin laatukriteeristön asiantuntijatyön toteuttamisen hankinnasta esitetään tehtäväksi Kulttuurikeskus Piipoon (2031456–8) kanssa liitteenä olevan tarjouksen mukaisesti.

Hankinnan arvo alittaa hankintalain 25 § 1 mom. 3. ​kohdassa säädetyn kansallisen kynnysarvon. Hankintaan sovelletaan Pirkanmaan hyvinvointialueen hankintaohjetta sekä Kestävän kasvun hankkeen valtionavustuksen rahoituspäätöksen hankintoja koskevaa ohjetta. 

Hankinta-​asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Tarjous tulee julkiseksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen ja yleisesti julkiseksi,​ kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään sähköisessä arkistossa.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii hankejohtaja,​ tällä hetkellä hankejohtajana toimii Eeva Halme. Hankejohtajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin tehtävän hoitajalle. Vastuuhenkilö huolehtii tarvittaessa yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta 19 200,00 euroa sopimuskauden aikana.

Päätös

Päätän, että sopimus kulttuurihyvinvoinnin laatukriteeristön asiantuntijatyön hankinnasta tehdään Kulttuurikeskus PiiPoon (2031456–8) kanssa.

Kustannukset katetaan kustannuspaikalta 51000, projekti 60024 (Rahoituspäätös VN/27064/2022).

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta 19 200,00 euroa sopimuskauden aikana.

Allekirjoitus

Tuukka Salkoaho, integraatiojohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue