§ 54/2023 Ympärivuorokautisen asumispalvelun hankinta yksilölliseen tarpeeseen Esperi Care Oy:ltä (110 §:n mukainen suorahankinta )

Lataa 

2808/2023

Päätöspäivämäärä

11.12.2023

Päätöksen tekijä

Toimialuejohtaja, vammaisten palvelut

Päätöksen perustelut

Sosiaali- ja terveyspalvelujen tehtäväalueen toimintasäännön (§88/2023) 6. luvun mukaan toimialuejohtaja päättää alaisensa toiminnan osalta irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinnasta, luovuttamisesta ja vuokrauksesta sekä sopimusten hyväksymisestä käyttösuunnitelman rajoissa enintään 500 000 euroon saakka.

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot

Koordinoiva ostopalvelupäällikkö Anna Mustonen, 040 639 7834, etunimi.sukunimi@pirha.fi

Päätöksen perustelu

Pirkanmaan hyvinvointialueen vammaispalvelut pyysi Esperi Care Oy:ltä (2017532-6) tarjousta ympärivuorokautisen asumispalvelun hankinnasta yksilölliseen tarpeeseen. Palvelu toteutetaan Sastamalan Liekolakoti-yksikössä. Tarjous koskee neljää (4) asiakasta.

Sopimuskausi alkaa 1.1.2024 ja on voimassa toistaiseksi.

Hankinta sisältää seuraavat palvelut:

  • Ympärivuorokautinen asumispalvelu

Hankinnan tarkemmat yksilökohtaiset perustelut on kirjattu asiakkaan asiakaskertomukseen. Asiakkaan yksilölliset tarpeet huomioon ottaen saatavilla ei ollut sopivaa kilpailutettua palveluntuottajaa.

Palvelu on hinnoiteltu seuraavasti:

  • Ympärivuorokautinen asumispalvelu 142,89 €/vrk/asiakas
  • Ympärivuorokautinen asumispalvelu 233,95 €/vrk/asiakas
  • Ympärivuorokautinen asumispalvelu 233,95 €/vrk/asiakas
  • Ympärivuorokautinen asumispalvelu 110,38 €/vrk/asiakas

Tarjoajan tarjous vastasi tarjotulle palvelulle ja tarjoajan soveltuvuudelle asetettuihin vaatimuksiin. Soveltuvuusvaatimuksissa on huomioitu Laki sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä (612/2021) 14 § edellyttämät yksityistä palveluntuottajaa koskevat vaatimukset. Tarjous täyttää tilaajan vaatimukset ja on hinnaltaan ja muilta ehdoiltaan hyväksyttävissä.

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava hankinta. Hankinnan arvo alittaa hankintalain 25 § 1 mom. 3.​ kohdassa säädetyn kansallisen kynnysarvon. Hankintaan sovelletaan Pirkanmaan hyvinvointialueen hankintaohjetta.

Edellä mainitun perusteella esitetään, että ympärivuorokautinen asumispalvelu yksilölliseen tarpeeseen hankitaan Esperi Care Oy:lta (2017532-6).

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista, sillä edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä annetun lain 16 §:n mukainen perustelu

Pirkanmaan hyvinvointialueen strategiassa ja siihen sisältyvässä palvelustrategiassa asetetaan muun ohella palvelujen järjestämistä linjaavat tavoitteet ja palveluiden verkoston periaatteet. Hankinnan kohteena olevien palveluiden hankkiminen yksityiseltä palveluntuottajalta on tarpeen palveluiden tarkoituksenmukaiseksi järjestämiseksi ja asiakkaiden palvelutarpeisiin vastaavien palveluiden riittävän saatavuuden takaamiseksi hyvinvointialueella. Tilaaja on huomioinut hankintaa määritellessään järjestämislain (612/2021) vaatimukset palveluiden järjestämisvastuusta ja asiakkaiden palveluiden yhdenvertaisesta toteutumisesta. Hankinta täyttää järjestämislain 12 §:ssä asetetut edellytykset palvelujen hankkimiseksi yksityisiltä palveluntuottajilta.

Tilaaja varmistaa palveluntuottajan kanssa tehtävällä sopimuksella järjestämislain 15 §:ssä asetetut vaatimukset. Sopimuskaudella tilaaja seuraa palvelun tuottamista ja sopimusvelvoitteiden täyttämistä. Tilaaja on varautunut palveluiden jatkuvuuden hallintaan sekä potentiaalisimpiin häiriötilanteisiin ja poikkeusoloihin.

Asiakirjojen julkisuus

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia ja asiakaskertomukseen kirjattuja yksilökohtaisia perusteluja lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen. Asiakirjoja säilytetään Pirkanmaan hyvinvointialueen sähköisessä arkistossa.

Sopimuksen omistaja ja vastuuhenkilö

Sopimuksen omistaa Pirkanmaan hyvinvointialueen vammaispalveluiden toimialue ja vastuuhenkilönä toimii toimialuejohtaja Tuulikki Parikka. Henkilön vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin viran tai toimen haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Päätös

Sopimus ympärivuorokautisen asumispalvelun hankinnasta yksilölliseen tarpeeseen tehdään Esperi Care Oy:n (2017532-6) kanssa. Palvelu toteutetaan Sastamalan Liekolakoti-yksikössä. Sopimus koskee neljää (4) asiakasta.

Sopimuskausi alkaa 1.1.2024 ja on voimassa toistaiseksi.

Palvelu on hinnoiteltu seuraavasti:

  • Ympärivuorokautinen asumispalvelu 142,89 €/vrk/asiakas
  • Ympärivuorokautinen asumispalvelu 233,95 €/vrk/asiakas
  • Ympärivuorokautinen asumispalvelu 233,95 €/vrk/asiakas
  • Ympärivuorokautinen asumispalvelu 110,38 €/vrk/asiakas

Hankinnan arvonlisäveroton vuosiarvo on sitoumuksetta noin 222 400 euroa.

Hankinnan kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 42600.

Päätökseen liittyy asiakkaat yksilöivä salassa pidettävä liite.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään toimialuejohtaja Tuulikki Parikka.

Sopimus hankinnasta syntyy vasta kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella tai kun Pirkanmaan hyvinvointialue on tilannut palvelun.

Allekirjoitus

Tuulikki Parikka, toimialuejohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue