§ 13/2024 I80633 KS, Rakennusautomaation verkotusmuutokset

Lataa 

4460/2024

Päätöspäivämäärä

19.2.2024

Päätöksen tekijä

Tilahallintajohtaja

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö § 62

Hyvinvointialueen hallinnon toimintasääntö Osa II

Esitys

Nykyisellään TAYS kantasairaalan rakennusautomaatiojärjestelmien verkkokustannukset ovat vanhassa rakennusmassassa nykytoteutuksia huomattavasti korkeampia.  Hankkeessa kartoitetaan keinot ja laaditaan suunnitelmat verkotusmuutoksista, joilla rakennusautomaation tiedonsiirtoa voitaisiin siirtää rakennusautomaation omaan kenttäväylään ja vain tarvittavilta osin hyödyntää tietoliikenneverkkoa, jolloin ylläpitokustannuksia saadaan alennettua. Lisäksi muutos parantaa rakennusautomaation tiedonsiirron vikasietoisuutta.  Budjetin salliessa hankkeessa toteutettaisiin ensimmäisiä verkotusmuutoksia.

Hanke sisältää ko. kohteen suunnittelu- ja urakointipalveluiden sekä kiinteistöteknisten varusteiden ja laitteiden hankintaa.

Hankkeen alustava aikataulu 1.2.2024 - 30.11.2024. Suunnittelu ja aloitetaan välittömästi ja urakointi heti, kun sisältö on selvillä.

Alustavan arvion mukainen hankkeen toteutuksen kokonaiskustannus on noin 100 000 € (alv.0 %).

Rakentaminen rahoitetaan PHI001 01. D_Rakennusautomaatio ja turvallisuus vuodelle 2024 varatusta määrärahasta.

Hanke suunnitellaan ja toteutetaan puitesopimuskumppaneilla.

Hankkeen projektipäälliköksi nimetään LVI-asiantuntija Antti Syrjänen.

Projektipäällikkö on oikeutettu päättämään yksittäisistä suunnittelua ja rakentamista koskevista tilauksista hankkeen kokonaisbudjetin puitteissa.

Hankkeen kustannukset kirjataan hanketunnukselle I80633 KS, RAU verkotusmuutokset.

Projektipäällikkö toimii suunnittelun aikana hankkeen turvallisuuskoordinaattorina huolehtien rakennuttajan lakisääteisistä turvallisuusvelvoitteista. Toteutuksen aikainen turvallisuuskoordinaattori nimetään erikseen toteutusvaiheen käynnistyessä.

Päätös

Päätän esityksen mukaisesti. 

Allekirjoitus

Ari Kulmala, tilahallintajohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue