§ 1/2024 RAI-avainosaajakoulutuksen hankinta ikäihmisten palveluiden kotihoitoon ja asumispalveluihin suorahankintana v. 2024

Lataa 

14531/2023

Päätöspäivämäärä

29.1.2024

Päätöksen tekijä

Toimialuejohtaja, ikäihmisten ja vammaisten yhteiset palvelut

Päätöksen perustelut

Sosiaali- ja terveyspalvelujen tehtäväalueen toimintasääntö (14.12.2023 § 137), luku 6.

Esitys

RAI-​järjestelmä on kansainvälinen hoidon ja palvelujen laadun ja kustannusvaikuttavuuden arviointi-​ ja seurantajärjestelmä. RAI:n avulla voidaan omaa toimintaa ja sen tuloksia vertailla järjestelmällisesti ja luotettavasti asiakas-​,​ yksikkö-​,​ laitos/alue-​ ja kuntatasolla. RAI-​ vertailukehittämisen tarkoituksena on tarjota vanhuspalvelujen tuottajille ja tilaajille yhdenmukaisesti kerättyä vertailutietoa oman toimintansa arviointiin ja kehittämiseen sekä parhaimpien käytäntöjen tunnistamiseen.

Pirkanmaan hyvinvointialue on solminut sopimukset THL:n kanssa RAI-​järjestelmän käyttöoikeudesta ja RAI-​tiedon luovuttamisesta erikseen kotihoidon RAI (interRAI-HC) ja ympärivuorokautisen hoivan RAI (interRAILTCF) käytöstä ja vertailukehittämisestä. Sopimuksen kohteena on käyttöoikeuden saajan jatkuva oikeus käyttää RAI-​järjestelmää omassa työssään ja THL:n oikeus saada käyttöönsä RAI-​tiedot käyttöoikeuden saajalta.

Oy Raisoft Ltd (Y-​tunnus 1615982-​5) on tarjonnut RAIsoft-​avainosaajakoulutuksen kokonaisuutta ikäihmisten palveluiden toimialueen kotihoitoon ja asumispalveluihin seuraavasti: Kaksi koulutuskokonaisuutta kotihoitoon (paikkakunnat Tampere ja vielä avoin totetumispaikka) ja kaksi koulutuskokonaisuutta asumispalveluihin (paikkakunnat Tampere ja Valkeakoski). Kaikki koulutukset aloitetaan vuoden 2024 aikana. Ryhmäkoko on maksimissaan 20 henkilöä. Koulutus koostuu neljästä lähiopetuspäivästä sekä koulutukseen osallistujien itsenäisestä työskentelystä verkkokurssiympäristössä ja kehittämistehtävästä. Koulutukset toteutetaan kotihoidon (Tampere ja vielä avoin toteutuspaikka) ja asumispalveluiden (Tampere ja Valkeakoski) osoittamassa paikassa. Tarjous sisältää asiantuntijapalvelun,​ joka kattaa verkkokurssiympäristön käytön ja ylläpidon,​ ohjaajan tuen ja palautteen. Verkkokurssiympäristö on käytettävissä koulutuskokonaisuuden keston ajan. 

Hankittavan koulutuskokonaisuuden arvonlisäveroton hinta on yhteensä 78 340,00  euroa (tarjous 16.1.2024 nro 4141). Lähiopetuspäivien tarjoushintaan lisätään RAIsoft-​asiantuntijan suorat matkakustannukset.

Esitetään,​ että Oy Raisoft Ltd:ltä (Y-​tunnus 1615982-​5) hankitaan RAIsoft-​avainosaajakoulutuksen koulutukset 1,​ 2,​ 3 ja 4 kotihoitoon ja asumispalveluihin seuraavasti: Kaksi koulutuskokonaisuutta kotihoitoon (paikkakunnat Tampere ja vielä avoin totetuspaikka) ja kaksi koulutuskokonaisuutta asumispalveluihin (paikkakunnat Tampere ja Valkeakoski) esitetyn mukaisesti. Koulutuksen kustannukset kohdennetaan ”VN/14629/2021 Valtionavustus hyvinvointialueiden toiminnan valmisteluun” ikäihmisten palveluiden toimialueen osuuteen ikäihmisten ja vammaisten palvelulinjan kokonaisuudesta. Laskuissa tulee näkyä selkeänä viitetietona kustannuspaikka 41001 ja projektikoodi P60194.

Kyseessä on julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain § 40 mukainen suorahankinta,​ koska Oy Raisoft Ltd on ainoa koulutuksen järjestäjä Suomessa. Hankinta-​asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999).

Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen.

Sopimus tulee julkiseksi,​ kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään Pirkanmaan hyvinvointialueen sähköisessä arkistossa. 

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä,​ että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Päätös

Päätän, että RAIsoft-​avainosaajakoulutuksen kokonaisuudet kotihoitoon ja asumispalveluihin hankitaan Oy Raisoft Ltd:ltä (Y-​tunnus 1615982-​5) 16.1.2024 tarjouksen mukaisesti seuraavasti: Kaksi koulutuskokonaisuutta kotihoitoon (paikkakunnat Tampere ja vielä avoin toteutuspaikka) ja kaksi koulutuskokonaisuutta asumispalveluihin (paikkakunnat Tampere ja Valkeakoski ).

Hankinnan arvonlisäveroton hinta on yhteensä 78 340,00 euroa. Hintaan lisätään RAIsoft-​asiantuntijan suorat matkakustannukset lähiopetuspäiviltä.

Hankinnan kustannukset maksetaan ikäihmisten ja vammaisten yhteisten palveluiden toimialueen kustannuspaikalta 41001 digitalisaatio ja teknologia ja projektikoodille P60194 (VN/14629/2021 Valtionavustus hyvinvointialueiden toiminnan valmisteluun).

Hankintapäätös on Pirkanmaan hyvinvointialuetta sitova vasta,​ kun hankintasopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Tuula Jutila, toimialuejohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue