§ 31/2024 Nekalan selviämisaseman ja sosiaalipäivystyksen tilat, hankkeen avauspäätös

Lataa 

4882/2024

Päätöspäivämäärä

21.2.2024

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö § 62

Hyvinvointialueen hallinnon toimintasääntö Osa II

Esitys

Selviämisaseman sekä sosiaalipäivystyksen uudet tilat toteutetaan Nekalaan rakennettavan uuden pääpoliisiaseman yhteyteen. Kohde sijaitsee Nekalan kaupunginosassa Viinikankadun, Lahdenperänkadun ja Lempääläntien rajaamalla alueella. Nykyinen kiinteistötunnus on 837-125-665-9. Etäisyys Keskustorilta on noin 4 kilometriä. Tontin omistaa Tampereen kaupunki.

Hankkeen aikataulu yhteensovitetaan mahdollisuuksien mukaan poliisiaseman rakentamisaikatauluun synergian hyödyntämiseksi. Suunnitelman mukaan rakennukset valmistuvat vuonna 2027.

Tarveselvitysvaiheessa laaditun tilaohjelman pohjalta on alustavasti päädytty kustannusarvioon 9 773 000 euroa (3 846 euroa/brm2). Kustannukset on arvioitu hintatasossa 3/2023 (109,5) Haahtela-kehitys Oy:n hintaennusteen mukaan.

Tampereen kaupungin teettämän tarveselvityksen hyväksymisen jälkeen hanke on siirtynyt Pirkanmaan hyvinvointialueen valmisteluvastuulle 1.1.2023. Aluevaltuuston 5.6.2023 hyväksymässä investointiohjelmassa 2024–2027 kohde on merkitty vuokravaikutteiseksi hankkeeksi vuodelle 2025.

Senaatti-kiinteistöt ja Pirkanmaan hyvinvointialue ovat yhdessä sopineet, että Senaatti-kiinteistöt vastaa selviämisaseman ja sosiaalipäivystyksen tilojen hankesuunnittelun ohjauksesta ja rakentamisen valmistelusta. Osapuolet solmivat keskinäisen asiantuntijapalvelusopimuksen, jonka puitteissa määritetään tarkemmin hankkeen suunnitteluratkaisut sekä laajuus-, laatu- ja kustannustavoitteet sekä toteutusaikataulu. Hankkeen toteutuessa Pirkanmaan hyvinvointialue vuokraa toimitilat Senaatti-Kiinteistöltä.

Hankkeen projektipäälliköksi Pirkanmaan hyvinvointialueen osalta nimetään tilahallintajohtaja Ari Kulmala. Kulmala kokoaa hankkeen ohjausryhmään Pirkanmaan hyvinvointialueen edustajat.

Päätös

Päätän esityksen mukaisesti. 

Allekirjoitus

Petri Laurikka, kiinteistöjohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue