§ 12/2024 Sosiaali- ja terveyspalvelujen toimintasääntö 1.2.2024 alkaen

Lataa 

848/2022

Päätöspäivämäärä

1.2.2024

Päätöksen tekijä

Sote-johtaja

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen hallintosääntö 22§ 44§ 45§ 48§ ja 62§

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
Hallintopäällikkö Anton Kuivasto, puh. 040 133 7312, etunimi.sukunimi@pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialueen hallintosäännön 22 §:n kohdan 1 mukaan sosiaali-​ ja terveysjohtaja päättää alaisensa palvelutuotannon ja johtamansa tehtäväalueen tarkemmasta organisoinnista ja henkilöstön tehtävistä toimintasäännöllä.

Hallintosäännön 20 luvun 62 §:n 5 momentin mukaan sosiaali- ja terveysjohtaja päättää alaisensa palvelutuotannon ja tehtäväalueen osalta 1. Irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinnasta sekä näihin päätöksiin liittyvien sopimusten hyväksymisestä käyttösuunnitelman rajoissa enintään 10 miljoonaan euroon saakka. 

Hallintosäännön 44 § perustuen viranhaltijan siirtämisestä toiseen virkasuhteeseen tehtäväalueella päättää tehtäväalueen johtaja (viranhaltijalaki 24 §).

Hallintosäännön 45 § perustuen tehtäväalueen johtaja ottaa alaisensa henkilöstön käyttösuunnitelman mukaisissa rajoissa lukuun ottamatta henkilöitä, jotka on hallintosäännössä määritelty aluevaltuuston tai aluehallituksen nimittämisvaltaan kuuluviksi henkilöiksi. Edellä mainittua toimivaltaa siirrettään luvussa 7.5.

Hallintosäännön 48 § perustuen tehtäväalueen johtaja ja palvelulinjajohtaja päättää välittömien alaistensa sekä toimialuejohtaja ja vastuualuejohtaja alaisensa henkilöstön osalta - Henkilöstön virka- ja työvapaan myöntämisestä ja sen palkallisuudesta, virka- ja työvapaan keskeyttämisestä ja peruuttamisesta sekä työ- ja virkaehtosopimusten soveltamiseen perustuvista palkkaus- ja muista henkilöstöhallinnollisista asioista sekä määräaikaisen henkilöstön ottamisesta. Edellä mainittua toimivaltaa siirrettään luvussa 7.5.

Tällä päivityksellä yhdenmukaistetaan sosiaali- ja terveyspalveluiden toimintasääntö vastaamaan lasten, nuorten ja perheiden palvelulinjan uudistunutta johtamisrakennetta. Johtamisrakenteen muuttamisesta on päätetty sosiaali- ja terveysjohtajan viranhaltijapäätöksellä 12/2024.

Liitteet: 1 Sosiaali-​ ja terveyspalvelujen toimintasääntö 1.2.2024 alkaen

 

 

Päätös

Päätän, että liitteenä oleva Pirkanmaan hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalvelujen toimintasääntö hyväksytään tulevaksi voimaan 1.2.2024 alkaen.

Asiasta 14.12.2023 § 137 tehty päätös liitteineen kumotaan.

 

Allekirjoitus

Taru Kuosmanen, sosiaali- ja terveysjohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue