§ 13/2024 Johtamisrakenteen muuttaminen lasten, nuorten ja perheiden palvelulinjalla

Lataa 

20274/2023

Päätöspäivämäärä

1.2.2024

Päätöksen tekijä

Sote-johtaja

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö 22§ 

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
hallintopäällikkö Anton Kuivasto, puh. 040 133 7312, etunimi.sukunimi@pirha.fi

Palvelulinjajohtaja Titta Pelttari, puh. 044 472 9846, etunimi.sukunimi@pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialueella on käyty työnantajan ja henkilöstön välisestä yhteistoiminnasta kunnassa ja hyvinvointialueella annetun lain 4 §:n 1 momentin 4.kohdan mukaiset taloudellisista tai tuotannollisista syistä toimeenpantavia osa-aikaistamisia, lomauttamisia tai irtisanomisia koskevat yhteistoimintaneuvottelut.

Työvoiman vähentämistä ja talouden sopeuttamista koskevat yhteistoimintaneuvottelut on käyty 18.9.2023-8.11.2023 välisenä aikana. Koko henkilöstön (työ- ja virkasuhteiset) osalta työvoiman käytön mahdollista vähentämistä, toiminnan uudelleenjärjestelyjä ja talouden sopeuttamista koskevissa yhteistoimintaneuvotteluissa oli pyrkimyksenä pysyvä kustannusten vähentäminen 42 miljoonalla eurolla vuodesta 2024 alkaen sekä toiminnan edellyttämät uudelleenjärjestelyt.

Yhteistoimintaneuvotteluissa oli esillä toimenpide-esityksiä, joiden toimenpiteiden pyrkimyksenä oli pysyvien kustannusten vähentäminen 42 miljoonalla eurolla. Aluehallitus on 20.11.2023 kokouksessaan hyväksynyt yhteistoimintaneuvotteluiden neuvottelutuloksen ja antanut toimivaltaisille viranomaisille valtuudet käynnistää yhteistoimintaneuvotteluissa esillä olleet tarvittavat toimet kustannusten vähentämiseksi. 

Yhteistoimintaneuvotteluiden johdosta lasten, nuorten ja perheiden palvelulinjalla lakkautetaan toimialuerakenne. Muutos koskee kaikkia palvelulinjan toimialueita (Terveyspalveluiden ja opiskeluhuollon toimialue, perhepalveluiden toimialue, erityispalveluiden toimialue). Tämän myötä palvelulinjalta poistuu yksi johtamistaso. Kevyemmällä johtamisrakenteella tavoitellaan:

  • kustannussäästöjä ja –vaikuttavuutta, tiedolla johtamisen vahvistamista.​
  • vastuualueiden välisen integraation vahvistumista ja sen heijastumista käytännön asiakastyöhön. 
  • alueilla tehtävän työn, ilmiötason tiedon sekä toimijuuden vahvistamista

Sosiaali- ja terveyspalveluiden toimintasääntöä on muutettu vastaamaan uudistunutta johtamisrakennetta. Molemmat muutokset astuvat voimaan 1.2.2024.

 

 

Päätös

Yhteistoimintaneuvotteluiden johdosta lasten, nuorten ja perheiden palvelulinjalla lakkautetaan toimialuerakenne.

Muutos koskee kaikkia palvelulinjan toimialueita (terveyspalveluiden ja opiskeluhuollon toimialue, perhepalveluiden toimialue, erityispalveluiden toimialue). Tämän myötä palvelulinjalta poistuu yksi johtamistaso.

Muutos astuu voimaan 1.2.2024.

Allekirjoitus

Taru Kuosmanen, sosiaali- ja terveysjohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue