§ 40/2024 Urjala, Urjalan kunta, Terveyskeskuksen C-osan vuokraaminen ja vuokrasopimuksen pinta-alamuutokset, Sairaalantie 9, Urjala

Lataa 

4448/2023

Päätöspäivämäärä

4.3.2024

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Päätöksen perustelut

Hyvinvointialueen hallintosääntö 61 § 2 mom. 1. kohta

Hyvinvointialueen hallinnon toimintasääntö osa II Hallintosäännön 61-62 §:n mukaisen toimivallan delegointi

Esitys

Valmistelijan yhteystiedot
Toimitilainsinööri Timo Laine, puh. 044 4739946, timo.t.laine@pirha.fi

Urjalan kunta on saneerannut Terveyskeskuksensa tiloista ns. C-osan tilat ja siten luonut terveysturvallisia toimintaympäristöjä sekä mahdollistanut Pirkanmaan hyvinvointialueen toimintaedellytyksiä keskittää toimintoja. Pirkanmaan hyvinvointialue on neuvotellut Urjalan kunnan kanssa syksyn 2023 aikana saneeratuista C-osan tiloista ja toimintojen keskittämisen pohjalta luovuttavista tiloista. Samassa yhteydessä on tarkastettu Terveyskeskuksen tosiasiallista tilankäyttöä ja tehty Valtioneuvoston vuokratiloista annetun asetuksen mukaiset tarkistukset.

C- osan tilojen käyttöönotolla ja tilojen keskittämisellä on pystytty luopumaan kolmen muun rakennuksen tiloista 31.12.2023 ja samassa yhteydessä on tarkennettu Terveyskeskuksen vuokrattavaa alaa todelliseen tilakäyttöön perustuen.

Vuokrattavan C-osan huoneiston pinta-ala on 216,5 m2. Päättyvien vuokrasopimusten pinta-alat ovat Kunnantalo 275 m2, Majakka 270 m2 ja Työtoimintakeskus 199 m2. Terveyskeskuksen solmittua vuokrasopimusta päivitetään vuokratun alan ja kellaritilojen osalta, jotka eivät ole asiasta annetun valtioneuvoston asetuksen mukaisia tai jotka aidosti eivät ole hyvinvointialueen käytössä olevia tiloja, yhteensä 652,5 m2. Pinta-alat eivät ole tarkistusmitattuja.

Vuokratut tilat tulevat Pirkanmaan hyvinvointialueen palvelutuotannon käyttöön.

Terveyskeskuksen alkuperäinen sopimus jää kaikilta muilta osin voimaan, siihen tehdään ainoastaan C-osan vuokrausta ja kellarin tilojen vähenemistä koskevat muutokset tilan ja vuokran määrään.

Muutoin vuokrasuhteessa noudatetaan liitteenä olevan vuokrasopimuksen ehtoja.

Urjalan kunnanhallitus on osaltaan hyväksynyt neuvotellut muutokset kokouksessaan 15.1.2024.

Neuvoteltujen muutosten ajankohta on vuodenvaihteessa 2023 / 2024. Lakkautuvat sopimukset ja niiden vuokravastuut päättyvät 31.12.2023 ja Terveyskeskuksen sopimusmuutokset astuvat voimaan 1.1.2024. Vuokrasopimus ja muutokset sitovat molempia osapuolia, kun osapuolten tekemät päätökset saavat lainvoiman.

Päätös

Päätän hyväksyä liitteenä olevan sopimuksen.

Allekirjoitus

Petri Laurikka, kiinteistöjohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue