§ 20/2024 I80643 KS, Tays KS G-rakennus vesikaton uusinta

Lataa 

6018/2024

Päätöspäivämäärä

4.3.2024

Päätöksen tekijä

Tilahallintajohtaja

Päätöksen perustelut

Hallintosääntö § 62

Hyvinvointialueen hallinnon toimintasääntö Osa II, Hallintosäännön 61-62 §:n mukaisen toimivallan delegointi

Esitys

Tays Keskussairaalan G-rakennus on tekninen keskus, jossa sijaitsee mm. Pirhan Toimitilojen teknisten asiantuntijoiden monitilatoimisto sekä ylläpidon eri yksiköiden työverstaat. Rakennuksessa toimii myös Istekki ja Tietohallinto.

Rakennukselle on suoritettu Tampereen Ammattikorkeakoulun opettajien ohjaamana julkisivun kuntotutkimus 2018 ja A-Insinöörit Oy:n vesikaton uusintaa tukeva kuntotutkimus vuonna 2023. Julkisivua ja ikkunoita uusitaan niiltä osin, kun vesikaton pintamateriaalien ja sadevesikourun siirto pois seinän vierestä näin edellyttää. Osaan julkisivusta tehdään käyttöä turvaavia toimenpiteitä ylläpidon toimesta. Vesikatto on vuotanut 2020 luvulla neljään kertaan, joista merkittävin vuoto tapahtui elokuussa 2022. Toimitilat yksikkö yli kuivauksen ja tilojen remontin vuoksi evakossa yli puoli vuotta. Vesikatto on pääosin alkuperäinen kuparikatto vuodelta 1962.

G-rakennus ei ole osa uudistamisohjelmaa ja sen paikalle ei ole suunniteltu uudisrakennusta. Tällä perusteella omistettujen kiinteistöjen pitkän tähtäimen suunnitelmista, eli niin sanotuista PTS-suunnitelmista vastuussa oleva rakennusinsinööri Timo Turunen suosittaa vesikaton ja julkisivun korjaussuunnittelua ja peruskorjausta.

Hanke sisältää ko. kohteen suunnittelu- ja urakointipalveluiden sekä kiinteistöteknisten varusteiden ja laitteiden hankintaa.

Alustavan arvion mukainen hankkeen toteutuksen kokonaiskustannus koostuu seuraavista osista;

  • korjaussuunnittelu ja valvontatyöt
  • vesikaton osittainen kattomuodonmuutos ja vesikatteen uusinta (n. 1250 m2) . Vesikate kermikatteena.


Kokonaiskustannusarvio 300.000,00€, alv. 0%

Rakentaminen rahoitetaan 01.E-KSTilat ja rakenteet vuodelle 2024 varatusta määrärahasta.

Hanke suunnitellaan ja toteutetaan puitesopimuskumppaneilla.

Hankkeen projektipäälliköksi nimetään rakennusinsinööri Timo Turunen.

Projektipäällikkö on oikeutettu päättämään yksittäisistä suunnittelua ja rakentamista koskevista tilauksista hankkeen kokonaisbudjetin puitteissa.

Hankkeen kustannukset kirjataan hanketunnukselle I80643, KS G vesikaton uusinta.

Projektipäällikkö toimii suunnittelun aikana hankkeen turvallisuuskoordinaattorina huolehtien rakennuttajan lakisääteisistä turvallisuusvelvoitteista. Toteutuksen aikainen turvallisuuskoordinaattori nimetään erikseen toteutusvaiheen käynnistyessä.

Päätös

Päätän esityksen mukaisesti. 

Allekirjoitus

Ari Kulmala, tilahallintajohtaja

Organisaatiotieto

Pirkanmaan hyvinvointialue